Promovisani novi oficiri

Promovisani novi oficiri

12/09/2020 Off By BERB

Lepa svečanost promocije mladih oficira, koja se 14 godina održavala ispred Skupštine Srbije i radovala ceo Beograd, održana je danas  u krugu  Vojne akademije, u kasarni General Jovan Mišković na Banjici, uz svu epidemiološku zaštitu. Čak ni roditelja mladih oficira nije bilo.

Predsednik Aleksandar Vučić uručio je pištolje najuspešnijim potporučnicima, Ognjenu Zlatiću, Mladenu Živkoviću, Hadži Miodragu Mladenoviću i Anđeli Bogojević

U prve oficirske činove promovisano je 152 kadeta Vojne akademije i Medicinskog fakulteta VMA, kao i  nekoliko oficira BiH.

Vučić je novim oficirima rekao da će država brinuti o njihovom standardu, visokim platama i da će svi dobiti velike stanove. Vojska Srbije će čuvati njenu neutralnost, ali ne na papiru, nego u praksi .

Posle svečanosti, predsednik je odgovorio na nekoliko pitanja novinara. Rekao je da je sramota što niko u svetu ne reaguje na poruke Prištine  da će formirati Zajednicu srpskih opština tek kada Srbija prizna Kosovo.

Za avionsku liniju Beograd Priština kaže da će biti korisna za ceo region.

Novinare je zanimalo kada će se formirati nova vlada. Dobili su odgovor da će to biti do kraja septembra:

–  Nije važno kada, važno je kakva će biti nova vlada. Naši građani od države očekuju sve više, ne uzimajući u obzir probleme sa kojima se ona, kao i ostale zemlje, suočava:

–  Nama je važno da ne gubimo radna mesta,  da ne smanjujemo,  već da povećavamo plate i penzije. Vrlo je važno da u 70 opština južno od Dunava, a i u celoj Vojvodini, bude urađena kanalizacija i fabrike za prečišćavanje otpadnih voda.

Svečanosti na Banjici prisustvovala  je i premijerka, Ana Brnabić i nekoliko njenih ministara, Zoran Đorđević, Nebojša Stefanović, Aleksandar Vulin, kao i kompletan vojni vrh.

 

Foto: Predsedništvo Srbije/Dimitrije Goll