Prijavljivanje neodgovornih

Prijavljivanje neodgovornih

31/08/2020 Off By BERB

 

Vlada Srbije zadužiće Ministarstvo zdravlja i MUP da u saradnji sa Koordinacionom komisijom za inspekcijski nadzor i inspekcijskim službama opština, pojača kontrolu poštovanja epidemioloških mera. Svi građani koji primete da neko ne poštuje mere, treba to da prijave Kontakt centru za inspekcije na telefon 011/63 50 322, ili na portal www.inspektor.gov.rs.

Krizni štab poručuje da neće biti kompromisa. On je danas poslao pisma svim rukovodiocima opština da su dužni da na svojoj teritoriji obezbede poštovanje svih epidemioloških mera i da bilo kakvog tolerisanja neće biti. Mora se kažnjavati svaki slučaj nediscipline. Ovo se naročito odnosi na organizatore različitih događaja, širom Srbije, čija je obaveza da obezbede uslove zaštite. Svako masovno okupljanje, bez poštovanja zaštitnih mera protiv korone, neodgovorno ponašanje i nenošenje  maski u zatvorenim prostorima predstavlja, pored ugrožavanja sopstvenog  i tuđeg zdravlja i nepoštovanje zdravstvenih radnika, koji su podneli najveći teret borbe protiv korone.

Na današnjoj vanrednoj sednici Kriznog štaba zaključeno je da su ovakve mere neophodne u ovom trenutku, pred početak školske godine. Danas je otvoren i Kontakt centar za prijave, ali još nema podataka da li su prijavljivanja  počela i hoće li biti korisna, ili izazvati otpor građana.

 

Foto: N1