U Vašingtonu nema priznanja Kosova

U Vašingtonu nema priznanja Kosova

21/08/2020 Off By BERB

Ranka Čičak

 

Posle vojne vežbe u Batajnici, koja je oduševila predsednika Vučića, on je novinarima najavio  da će Vojska Srbije u oktobru prikazati sve od naoružanja kojim raspolaže:

  • Danas smo videli fantastičnu obučenost, koliko je srpska vojska napredovala i koliko je visok njen moral. Prvi put je prikazan robot mali Miloš u akciji izlaska iz transportnog helikoptera, robot  za izvlačenje ranjenika, domaća verzija vozila MRAP 6 x6, koju rade FAP i Zastava TERVO. Videli smo prvi put  naoružan Mi-17 , do zuba naoružane ruske  helikoptere Mi-35. Gledamo šta ćemo još da nabavimo.

Na pitanja novinara odgovorio je tvrdnjom da na sastanku  u Vašingtonu neće biti nikakvog priznanja Kosova. On misli da neće biti razgovarano o političkim temama već samo o ekonomskim, ali iznenađenja ne isključuje. Potvrdio je nagađanja da će se ovaj sastanak odložiti za nekoliko dana. Iz Prištine dolaze špekulacije da se sastanak odlaže kako bi i američki predsednik  Tramp  mogao da prisustvuje.

O seči šume u Košutnjaku  rekao je samo toliko da se ne slaže. Na pitanje da li je o gradnji puta kod manastira Visoki Dečani razgovarao sa igumanom Savom Janjićem, odgovorio je da je o tome razgovarao s Markom Đurićem i da će Kancelarija za Kosovo preduzeti određene korake.

O informacijama da su naši vojnici angažovani u Belorusiji, kaže da su čista laž:

  • Devet naših vojnika zateklo se tamo na pripremama za međunarodne vojne igre.

Najavio je da će pozvati na razgovor  u Beograd srpske lidere iz BiH, Milorada Dodika  i Željku  Cvijanović, koji su mu poslali dokumenta o dvostrukim standardima međunarodne zajednice po pitanju  statusa Kosova u Srbiji i Republike Srpske u BiH.

Ponovo je podržao Telekom i rekao da bi ta firma trebalo da pokaže podatke o tome koliko je svojevremeno pomogla u formiranju SBB.

 

Foto: Predsedništvo Srbije/Dimitrije Goll