Raste lista nezadovoljnih lekara, ali i novinara

Raste lista nezadovoljnih lekara, ali i novinara

23/07/2020 Off By BERB

Ranka Čičak

 

Današnja konferencija za novinare posvećena koroni, pokazala je da raste broj lekara nezadovoljnih radom Kriznog štaba, ali i broj novinara koji postavljaju neprijatna pitanja i nisu zadovoljni odgovorima. Lista lekara koji traže promenu Kriznog štaba je za samo jedan dan duplirana i stalno raste. Sa 330 povećala  se na više od 720 imena. Tu su i poznati profesori medicinskih fakulteta, a i poznati lekari iz inostranstva.

Danas su na KZN novinari insistirali na odgovoru na sva pitanja vezana za  primedbe Kriznom štabu i doveli više prisutnih funkcionera u neprijatne situacije. Ministar zdravlja, Zlatibor Lončar, rekao je da se ovde ne radi o struci, već politici:

  • Potpisnici peticije su bivši i sadašnji članovi DS. Neki su ranije bili čak i direktori zdravstvenih ustanova i pomoćnici ministara. Oliver Dulić, koji se nije ni bavio medicinom, već nekim drugim poslovima, daje sada sebi za pravo da komentariše bilo šta iz medicine. Eto toliko, kada se radi o struci. Javlja se i Rade Panić,vođa nekog lokalnog fronta, političar koji zloupotrebljava Sindikat lekara i farmaceuta, koji niti je reprezentativan, niti bilo šta predstavlja.

Darija Kisić je rekla da su se pojedini potpisnici ove peticije lično javili i tražili da se njihovo ime izbriše, jer su pevareni. Navodno im je  rečeno da potpisuju podršku Kriznom štabu.

Novinari sajta Južne vesti podržali su doktorku iz Vranja, koja kaže da nepoverenje u Krizni štab smeta svim lekarima, koji tako i sami gube poverenje.

Potpisnici peticije traže da se objavi ko je  nadležan za bazu podataka na Kovid 19 portalu, da  se istraži jesu li neki podaci  namerno zataškavani. Traže da se kazne svi koji su podatke o bolesnim i umrlim zataškavali. Da odgovornost preuzme Krizni štab i da se formira novi. Pozivaju i druge lekare da se pridruže i pošalju svoj potpis podrške na mejl – „Ujedinjeni.protiv.kovida“@gmail.com.

 

 

Foto: Vlada RS