Brnabić – korona naplaćuje proteste

Brnabić – korona naplaćuje proteste

16/07/2020 Off By BERB

Ranka Čičak

 

Premijerka Ana Brnabić rekla je danas novinarima da broj zaraženih korona virusom raste i da je to posledica protesta, koju je ona očekivala:

  • Nadam se da će nove restriktivne mere, koje počinju u petak, smanjiti broj zaraženih. Kako se poštuju, kontrolisaće komunalna policija,inspekcije i krizni štabovi na lokalu. Vlada je mere usvojila danas i one se odnose na obavezno nošenje maski napolju i u zatvorenom prostoru u celoj Srbiji.

Najteža situacija je trenutno u Beogradu, Novom Sadu i Kraljevu. U Novom Pazaru i Šapcu epidemija se smiruje. Premijerka je  zahvalila EU na podršci oko zapošljavanja 200 dodatnih medicinskih radnika, koji će biti raspoređeni uglavnom u institutu Batut.

Oko vakcine  i nagađanja hoće li ona biti nabavljena iz Kine,predsednica Vlade je mogla da kaže samo toliko, da se nada kako ćemo je dobiti do kraja godine, kako je  najavio predsednik Vučić. Razgovara se sa kompanijama iz Rusije, Velike Britanije, Kine, traže se informacije iz SAD.

Pisanje nekih novina i društvenih mreža o užasnom stanju organa preminulih od korone, koje su pokazale obdukcije 17 leševa, Ana Brnabić nije mogla da komentariše:

  • O tome nemam informacije. Zamoliću Ministarstvo zdravlja da ih da. Sve bi obdukcije morale da budu u skladu s medicinskim protokolima.

 

Foto: Vlada RS