Imena ministara za 15 dana

Imena ministara za 15 dana

15/07/2020 Off By BERB

Ranka Čičak

 

U izjavama novinarima posle obilaska radova na izgradnji Instituta za kardio vaskularne  bolesti Dedinje 2, najviše pažnje je izazvala vest da će imena novih ministara biti poznata za 15 dana:

  • Sastaću se tada sa predstavnicima stranaka sa kojima sada razgovaram i reći im kome nameravam da poverim mandat. Jutros sam razgovarao sa Muamerom  Zukorlićem  i  Ištvanom  Pastorom i zadovoljan sam.

Predsednik je danas ponovio da plate u javnom sektoru i penzije neće kasniti zbog problema koje je korona napravila privredi:

  • Novaca imamo. Dok je korona u zemljama Evrope izazvala krizu i povećala javni dug i preko 200 posto BDP, on je u Srbiji na nivou od 57 posto BDP. Potrudiću se da Srbija bude među 30 zemalja koje će prve dobiti vakcinu protiv korone. Uskoro će sa zemljom koja je završila sa testiranjem vakcine biti potpisan ugovor o saradnji. Vakcina bi mogla da stigne do kraja godine. Očekujem rast broja zaraženih koronom šestog dana posle okupljanja na protestima. Nema više mesta u bolnicama, a zaraženih je sve više. Molim ljude da se paze. Već se  rasčišćava teren za dve nove kovid bolnice.

Oko sutrašnjih razgovora u Briselu, predsednik ne očekuje mnogo. Brine ga mogućnost albanske delegacije da sama donosi odluke, a procenjuje da će Priština zbog svojih internih razloga podizati još veće barijere između Srba i Albanaca. Sutra će se razgovarati o nestalim i interno raseljenim licima i o boljoj ekonomskoj saradnji.

Institut Dedinje 2 će biti dovršen do kraja jula iduće godine.

 

 

Foto: FoNet