U demonstracijama i strane tajne službe

U demonstracijama i strane tajne službe

08/07/2020 Off By BERB

Ranka Čičak

 

Aleksandar Vučić obavestio je naciju da večeras ne putuje u Pariz:

  • Ostajem ovde da pokažem onima koji su najavili proteste za popodne, kako ih se ne plašim. Spavaću u Predsedništvu, otputovati sutra ujutru i verovatno biti malo umorniji na razgovorima sa Makronom.

Predsednik je sinoćne događaje ocenio kao najbrutalnije nasilje u poslednjih nekoliko godina:

  • Srbija je u prethodnih osam godina potpuno poštovala slobodu okupljanja, demonstracije i slobodu izražavanja drukčijeg mišljenja. Nasilje neće proći. Oni koji su organizovali demonstracije nisu hteli ništa drugo nego da oslabe poziciju Srbije. Razumem frustracije onih koji nisu ušli u parlament, koji svaku smrt doživljavaju kao šansu za svoj politički život. Na to imaju pravo, ali nemaju pravo da ugrožavaju policajce i upadaju u državne organe. Tako nešto nećemo dozvoliti nikome ni iznutra ni spolja.

Predsednik kaže da su sinoć u protestu bile i osobe sa prostora bivše Jugoslavije poznate po ranijem kriminalu:

  • Pitaćemo te zemlje šta su oni tražili ovde sinoć i šta im je bio cilj? Taj politički skup je bio dobro organizovan. Podbacio je deo naših bezbednosnih službi. Bilo je tu upliva stranih službi.

Novinar N1 je na izjavu Vučića da će Vlada i Krizni štab verovatno sutra odlučiti da ne uvedu policijski čas, pitao da li je to posledica demonstracija? Predsednik je odgovorio da je on za policijski čas i da još uvek tako misli, ali da nema podršku onih koji odlučuju.

Zanimljivo je da Pink ponovo nije prvi dobio mikrofon. Ipak, nije bilo pitanja RTS-a, Foneta, Bete … .

Predsednik je pozvao građane da sami izbegavaju izlaske i da se čuvaju korone.

 

 

Foto: Predsedništvo/Dimitrije Goll