Vučić u Batajnici: Imamo jaku vojsku

Vučić u Batajnici: Imamo jaku vojsku

04/07/2020 Off By BERB

Ranka Čičak

 

Predsednik Aleksandar Vučić rešio je danas sve dileme oko toga da li je bolestan ili ne. Pojavio se jutros na aerodromu Batajnica i pregledao bespilotne letelice koje smo kupili u Kini. Novinari su ga pitali koliko tih šest letelica koštaju, a on je rekao da je to podatak koji se ne govori, ali da su bile jeftine:

  • Imaju veliki domet i mogu da gađaju ciljeve sa udaljenosti od oko 9000 km i da na 250 km snimaju položaje neprijateljskih jedinica. Sada možemo da se merimo i sa snažnijim zemljama.

 

Najviše novinarskih pitanja odnosilo se na koronu. Predsednik je rekao da mu je žao što posle izbora nije imao vremena da prvo otputuje u Novi Pazar i da uključi vojsku u borbu protiv korone:

  • Sada je u Pazaru bolje, ima manje bolesnih. Pregovaramo da napravimo veliku, novu bolnicu koja bi mogla da primi obolele od sledećeg udara korone. Srbija je sprovela više testova na koronu nego sve zemlje bivše Jugoslavije i Albanije zajedno.

Nažalost neće biti novog paketa mera pomoći privredi. Predsednik kaže da bi to ugrozilo stabilnost i stopu javnog duga:

  • A ja sam obećao narodu da nećemo preći stopu javnog duga od 60% u odnosu na BDP.

O odnosima sa opozicijom Vučić ponovo nije hteo da razgovara. Jedino je rekao da se čudi što šabačka vlast odlaže priznanje poraza na izborima:

  • Nadaju se da će da ih spasi neki ambasador, ali toga neće biti jer je narod odlučio. Dušan Petrović i Nebojša Zelenović ni posle 25 godina na vlasti ne mogu da se nje odreknu, jer žele da prikriju svoj lopovluk.

 

Photo: Predsedništvo Srbije/Dimitrije Goll