VUČIĆ OBIŠAO KLINIČKI CENTAR U IZGRADNJI: Uloženi novac “nije bačen u bunar”

VUČIĆ OBIŠAO KLINIČKI CENTAR U IZGRADNJI: Uloženi novac “nije bačen u bunar”

18/05/2020 Off By BERB

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas radove na izgradnji i rekonstrukciji Kliničkog centra Srbije u Beogradu. Rekao je da su protekli događaji pokaazali da novac uložen u kliničke centre i bolnice “nije bačen u bunar”.


Vučić je nakratko porazgovarao sa radnicima, zahvalio im se na marljivosti i trudu i poželeo srećan rad, a potom rekao da je izgradnja KCS od presudnog značaja.

Dodao je da je “srećan što gradimo kliniku koja će biti na ponos svim građanima Srbije, ali i svima drugima u regionu”.

– Neće biti bolje bolnice u ovom delu Evrope. Ovde nećemo imati probleme sa ventilacionim sistemu, urađeno je sa najvišim A standardima. Moći ćemo da pomognemo ne samo građanima Srbije, nego svima kojima je to potrebno. Ono što je važno, mene su nekada nazivali dok sam bio premijer, da sam premijer za toalete jer sam gledao kakvog su kvaliteta bili, a ovde će biti izgrađeno više od 532 čvora. Mi ovde gradimo budućnost i sigurnost za naše građane, da možemo kroz državno zdravstvo da rešavamo probleme uspešnije nego neke Evrope – rekao je Vučić.

Govoreći o povećanju plata zdravstvenim radnicima, Vučić je rekao da je povećanje stalno.

– Plate recimo doktora na Infektivnoj klinici pre sedam godina bila je 64.000 dinara, a danas je 106.000 dinara. Ako mi kažete da to nije značajno povećanje, ja to ne mogu da kažem. Verujem da ćemo do kraja godine ići do većeg povećanja. Mi ćemo pre kraja godine pokušati da to još povećamo, kao što želim da ovi radnici ovde imaju veće plate, da ne moraju da idu po svetu trbuhom za kruhom – rekao je predsednik.

Predsednik Srbije rekao je da će druga faza biti gotova u septembru ili oktobru 2022, kao i da će biti uloženo 40 miliona evra u opremu.♦