ELEKTRONSKA PREDSTAVA JDP: Večeras Andrićeva “Gospođica”

ELEKTRONSKA PREDSTAVA JDP: Večeras Andrićeva “Gospođica”

23/04/2020 Off By BERB

Jugoslovensko dramsko pozorište i ove nedelje nastavlja elektronsko prikazivanje svojih hitova Na sajtu i „Jutjub“ kanalu Jugoslovenskog dramskog pozorišta, 23. aprila od 21 čas, emitovaće se predstava „Gospođica“ Ive Andrića u režiji Gorčina Stojanovića.

Reprize su u petak 24. i subotu 25. aprila od 21 sat i u nedelju 26. aprila u dva termina: 18 i 21 čas.

Podeljena na dva dela, sarajevski i beogradski, radnja predstave „Gospođica” odigrava se u decenijama velikih potresa i promena na kraju 19. i početka 20. veka. Sve u godinama koje su došle posle Prvog svetskog rata i propasti dva velika carstva. U tim okolnostima odigrava se uzbudljiva životna priča Rajke Radaković, jedne od velikih Andrićevih junakinja.

Ona prikazuje sudbinu žene koja je, stalno s mukom pokušavajući da razume vremena koja se menjaju i uzburkani svet u kom se obrela, sve posvetila nastojanju da ispuni davni, teški očev zavet. Grozničavo štedeći i strasno stičući, čitav život provela bez ljubavi i prave radosti, otuđena i sama, sve do tragičnog kraja.

Igraju Nataša Ninković, Vojislav Brajović, Nataša Tapušković, Srđan Timarov, Jasmina Avramović, Milan Marić, Marko Baćović, Vesna Stanković, Anđelika Simić, Stefan Bundalo, Dejan Dedić.♦