OD 15. DO 19. APRILA 41. SAJAM GRAĐEVINARSTVA

OD 15. DO 19. APRILA 41. SAJAM GRAĐEVINARSTVA

08/04/2015 Off By
sajamNA SAJMU UČESTVUJU IZLAGAČI, PROIZVOĐAČI I DRISTRIBUTERI, IZ 25 ZEMALJA SVETA I SRBIJE. MEĐU INOSTRANIM IZLAGAČIMA NALAZE SE FIRME IZ: ITALIJE, AUSTRIJE, NEMAČKE, BUGARSKE, ČEŠKE, ŠPANIJE, ŠVAJCARSKE, HRVATSKE, BIH, SLOVENIJE, PORTUGALIJE, TURSKE, HOLANDIJE, GRČKE, RUMUNIJE, UKRAJINE, BELORUSIJE…A PO PRVI PUT NA SAJMU GRAĐEVINARSTVA NASTUPIĆE FIRME SA KIPRA

SAJAM građevinarstva u Beogradu održaće se od 15. do 19.aprila i vodeći je sajamski događaj u građevinskoj industriji u regionu jugoistočne Evrope.
Na današnjoj konfrenciji za medije rečeno je da «već četiri decenije je simbol profesionalnog pristupa promociji privrede i svih oblasti građevinske delatnosti kao i njenih učesnika».
– Sajam ima značajnu ulogu u afirmaciji građevinske struke, građenja sistema vrednosti i statusa profesije i održava visok rejting kao mesto okupljanja eksperata iz oblasti građevine, arhitekata, projektanata, izvođača radova i proizvođača građevinskih mašina i materijala, rečeno je.
Posebnu pažnju sajam će, tradicionalno, usmeriti na promociju potencijala i perspektive srpskog građevinarstva. Značaju manifestacije doprinosi i činjenica da se ovaj događaj održava neposredno pored najvećeg i najznačajnijeg gradilišta regiona jugoistočne Evrope, “Beograda na vodi“ i da je Beogradski sajam svojom fantastičnom lokacijom neraskidivo vezan za projekat od međunarodnog značaja.

Jedan od osnovnih komercijalnih ciljeva Sajma građevinarstva je da gradnju, građevinske materijale i projekte učini dostupnijim. To će se dogoditi odobravanjem sajamskih pogodnosti i popuste od 5 do 30 posto na svoje proizvode i usluge.
Sajam i ove godine okuplja najuspešnije predstavnike iz svih oblasti građevinske delatnosti: istraživanje i projektovanje, izgradnja i održavanje objekata, visokogradnja, niskogradnja i hidrogradnja, materijali, opremanje objekata, građevinske mašine, uređaji i alati, adaptacija, rekonstrukcija i restauracija, zanati, informatičke tehnologije i upravljanje projektima u građevinarstvu, opremanje enterijera.
Na sajmu učestvuju izlagači, proizvođači i dristributeri, iz 25 zemalja sveta i Srbije. Među inostranim izlagačima nalaze se firme iz: Italije, Austrije, Nemačke, Bugarske, Češke, Španije, Švajcarske, Hrvatske, BIH, Slovenije, Portugalije, Turske, Holandije, Grčke, Rumunije, Ukrajine, Belorusije…a po prvi put na Sajmu građevinarstva nastupiće firme sa Kipra.
Među tehnološkim novitetima koji će se pojaviti na sajmu su: prvi modularni metalni krovni sistem proizveden u Srbiji, Korra; projekat ECO-SANDWICH – ventilacioni prefabrikovani zidni panel i zidovi za zaštitu od buke na bazi reciklirane gume, RUCONBAR – ekološka, visoko apsorbirajuća barijera; inovativne BRUCHA panel ploče od poliuretana i tvrde poliuretanske pene; protivpožarne ploče za krov, zid ili fasadu; bitumenska šindra i bitumenske trake za hidroizolaciju; novine u oblasti fasadne i PVC stolarije i sistemu drvo i aluminijum; zidni premazi i nove dekorativne tehnike; boje za “pametne zidove”- SMART WALL PAINT“, Zid kao projektor” – Smart Projector Paint i Smart SMART WALL folija; novi modeli sistema za grejanje sa optimalnim sagorevanjem i emitovanjem maksimalne toplote uz minimalnu potrošnju goriva; novi modeli sanitarnih armatura, regulatori pritiska i Pump fix; toplotne pumpe poslednje generacije, dimnjaci i ventilacioni sistemi sa jednoslojnim i dvoslojnim zidom i spojnicama; boje sa dekorativnim efektima, nova rešenja za odvod vode u savremenom kupatilu; bojleri poslednje generacije; aluminijumske klizne i krilne kapije i vrata svih namena; LED rasveta i industrijska osvetljenja; sistem fontana sa ventilacijom, sistem upravljanja vodom i plastične oplate; novi modeli mašina i alata svih vrsta za građevinarstvo…
Svoje nacionalne izložbe orgsnizuju Turska, Kina, Češka, Mađarska i Hrvatska.
jedne zemlje, tako da je iz godine u godinu interesovanje za ovom formom nastupa na sajmu sve veće.
Jedan od najatraktivnijih događaja u okviru pratećeg programa je projekat “Dani arhitekture” koji uključuje izložbu “Idealna kuća” u hali 2 nivo a. Podjednako zanimljiv i profesionalcima i široj javnosti, ovaj projekat je potraga za modelom porodične kuće, uz sagledavanje istorijskih promena u shvatanju pojma „porodične kuće” do danas. Uz izložene projektne radove autori će u okviru izložbene postavke održati i predavanja sa apostrofiranjem osnovnih specifičnosti njihovih projektnih rešenja i odlika savremene rezidencijalne arhitekture.
Nacionalno udruženje „Srpske kuće“ nastavlja tradiciju predstavljanja narodnog graditeljstva na Sajmu građevinarstva. Posetioci sajma biće u prilici i da se upoznaju sa graditeljskom baštinom i starima zanatlijama, bačvarima i tesarima koji iz Republike Srpske dolaze na sajam.
Svečano otvaranje manifestacije je u sredu 15. aprila 2015. u 11h u Hali 4 Beogradskog sajma.
Sajam će otvoriti dr Zorana Mihajlović, potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.
Sajam od 15 do 18 aprila otvoren je za posetioce od 10 do 19 čsova. Poslednjeg dana, 19, aprila biće otvoren do 17 časova. Cena pojedinačne ulaznice je 300 dinara, a za grupne posete 200 dinara. Parking je 100 dinara po satu.<


EKONOMIJA

krupanjVUČIĆ U KRUPNJU: POZDRAVLJAMO REAGOVANJE EU NA RAMINU IZJAVU

  PREMIJER VUČIĆ KAZAO JE DA NIJE ZADOVOLJAN BRZINOM PRIVATIZACIJE PREDUZEĆA U RESTRUKTURIRANJU I PORUČIO DA SRBIJA NEĆE

 

 

zeleznicaZORANA MIHAJLOVIĆ: DA POŽELIMO DA SE VOZIMO ŽELEZNICOM

  MIHAJLOVICEVÁ JE ISTAKLA DA SU RADOVI NA TOJ PRUZI, DUŽINE 18,5 KILOMETARA, OTVORENI ČAK PET MESECI PRE

 

 

partnerOD 23. DO 26. JUNA SEDMI MEĐUNARODNI SAJAM NAORUŽANJA I VOJNE OPREME PARTNER 2015

SAJAM PARTNER ORGANIZUJE SE SVAKE DRUGE GODINE. PRETPROŠLE GODINE UČESTVOVALA SU 93 IZLAGAČA IZ SRBIJE, DANSKE, AUSTRIJE, NEMAČKE,

 

avucic303VUČIĆ PRIMIO OD AMBASADORA JAPANA KLJUČEVE OD 150 AUTOMOBILA

VUČIĆ: OČIGLEDNO JE DA MOJ GOVOR 24. POVODOM GODIŠNJICE BOMBARDOVANJA NIJE NAIŠAO NA OPŠTE SIMPATIJE U SVETU. ALI,