Peta TV nedelja Malog Pozorišta „Duško Radović“ na internetu: Čekaju vas „Bajke u 7“

Peta TV nedelja Malog Pozorišta „Duško Radović“ na internetu: Čekaju vas „Bajke u 7“

21/04/2020 Off By BERB

Sutra (sreda 22.aprila.) i u subotu u 19 ćasova u okviru „Bajke u 7“, na programu je „Mala sirena“ Hansa Kristijana Andersena.

Uz svaku bajku, dolazi i propratni tekst o piscu, kompozitoru muzike, kao i samoj bajci, uz predloge kako da slušanje učinite što zanimljivijim i interaktivnijim. Bajke čita i oživljava dobro poznati glas Vladislave Đorđević, a dizajn zvuka potpisuje Pavle Gajić.

U petak, 24. aprila u 17 časova, na našoj instagram stranici, pridružite nam se na „Malom putovanju kroz istoriju umetnosti“. Svake radne nedelje obrađujemo temu drugog umetnika, odnosno umetnice i jednog njihovog umetničkog dela, uz poseban osvrt na istorijski kontekst i priču koja prati to delo – naravno, u formatu bliskom i razumljivom najmlađima. Naša stručna saradnica je Lili Perović, zvanični vodič muzeja Luvr i Orsej. Do sada smo putovali kroz život i delo Viže Lebren, Žak Luj Davida i Albrehta Direra. U četvrtoj epizodi istraživaćemo život i delo Đuzepa Arčimbolda, enigmatičnog italijanskog slikara čuvenog po portretima gde su lica sastavljena u celosti od voća, povrća, cveća, knjiga i morskog življa. U duhu ovonedeljne teme, posebno ćemo se zadržati na ovom, poslednjem morskog življa.

„Sadržaja ima u izobilju, ali Malo pozorište Duško Radović se trudi da najmlađima ponudi kvalitetne predstave koje na prvom mestu podstiču na razmišljanje i zaključivanje. One moraju da bude empatiju, daju snagu i inspirišu dobrotu. Trudimo se da gradimo program koji ima važnu moralnu i edukativnu ulogu u životu mališana. Pored emitovanja snimaka predstava pokrenuli smo i programe koji na zabavan način predstavljaju klasike slikarstva, literature i muzike. Kroz radio drame, kvizove i radionice klasična muzika i slikarstvo se povezuju sa dramom na nivou primerenom i zanimljivom deci. Veliko interesovanje publike je potvrda potrebe za kulturnim sadržajem ove vrste i to ohrabruje pozorište Duško Radović da nastavi. Okolnosti su nove, ali pozorište je drevno i ono će uvek pronaći put do publike.“ – rekao je Aleksandar Nikolić, direktor Malog pozorišta „Duško Radović.

U nedelju, 26. aprila u 12 časova, pozorište dolazi kod Vas sa predstavom „Mobi Dik“ po tekstu Dimitrija Kokanova, u režiji Snežane Trišić. U ovoj vrlo zanimljivoj adaptaciji čuvene priče, kit Mobi Dik, nemilosrdna morska neman koja potapa brodove i jede mornare, strah je i trepet za sve, osim za devojčicu Rejčel. Rejčel na prvi pogled izgleda kao sasvim obično dete koje je sa roditeljima na letovanju, ali njoj je poveren važan zadatak – da spase Mobi Dika od kapetana Ahaba i njegove posade.

Emitovanja na YT kanalu Malog pozorišta “Duško Radović”:
https://www.youtube.com/channel/UCHfWspwKENAJzLyJdaTB1jA