VUČIĆ U KRUPNJU: POZDRAVLJAMO REAGOVANJE EU NA RAMINU IZJAVU

VUČIĆ U KRUPNJU: POZDRAVLJAMO REAGOVANJE EU NA RAMINU IZJAVU

08/04/2015 Off By

 

PREMIJER VUČIĆ KAZAO JE DA NIJE ZADOVOLJAN BRZINOM PRIVATIZACIJE PREDUZEĆA U RESTRUKTURIRANJU I PORUČIO DA SRBIJA NEĆE MOĆI DA KRENE NAPRED BEZ OZBILJNOG SPROVOĐENJA TOG PROCESA. VUČIĆ JE NOVINARA U KRUPNJU REKAO DA JE NEZVANIČNO RAZGOVARAO SA STALNIM PREDSTAVNIKOM MMF-A U SRBIJI KIMOM DAEHANGOM U VEZI SA REZULTATIMA FISKALNE KONSOLIDACIJE, ALI I DODAO DA VLADA SRBIJE TOJ INSTITUCIJI NEĆE UPUTITI ZVANIČAN DOPIS PRE KRAJA TREĆEG KVARTALA

krupanj

 

Redakcija

PREMIJER Aleksandar Vučić izjavio je da je dobro što je EU reagovala na izjavu premijera Albanije Edija Rame o mogućnosti ujedinjenja Kosova i Albanije, iako je to, kako je primetio, Unija “stidljivo uradila”.
Premijer je novinarima u Krupnju, gde je prisustvovao otvaranju fabrike tekstila “Dzinsi”, naveo da će Srbija nastaviti miroljubivu politiku, ali da ne može da na stotine izjava takvog sadržaja ćuti. “Zato sam juče regovao i rekao da je zaista krajnje vreme da se prestane sa prekrajanjem granica, da se prestane sa nečim što će da ugrozi i stabilnost i mir na Balkanu. Dobro je, iako je to stidljivo EU uradila, da su na bilo koji način reagovali” rekao je Vučić.
On je naveo da ne treba smetnuti sa uma da je i on imao pitanje šta bi bilo da je neko nacrtao na kući njegovog oca mapu velike Srbije ili nešto slično i šta bi u tom slučaju radili njemu, Srbiji… “Ćutali ste kao zaliveni, ni reč niste rekli kada se to desilo u Albaniji i rekli su – pa, u pravu ste” naveo je premijer. Kako je rekao, na takvu vrstu dvostrukih standarda ili drugačijeg odnosa onda gledate da reagujete mirno, strpljivo i trpeljivo i dodao da je dobro da smo dočekali pa makar i stidljivu reakciju EU po tom pitanju.
“Mi ćemo i dalje tražiti dobre odnose sa Albanijom i insistiraćemo na tome, ali ćemo im u svakom trenutku jasno staviti do znanja šta je to što može, a šta je to što ne može da prođe na Balkanu” naglasio je Vučić.
Izjave premijera Albanije Edija Rame i kosovskog ministra spoljnih poslova Hašima Tačija o ujedinjenju su neprihvatljive provokacije i nisu u skladu sa politikom saradnje u regionu, saopštila je portparolka Evropke komisije Maja Kocijančič.
Premijer Vučić izjavio je da u slučaju pada helikoptera Vojske Srbije treba sačekati šta će tužilaštvo da kaže, ne želeći da komentariše različite izjave koje se poslednjih dana pojavljuju u javnosti.
Vučić je, odgovarajući na pitanja kako komentariše tvrdnje komandanta 204. vazduhoplovne brigade generala Predraga Bandića da je ministar zdravlja Zlatibor Lončar od samog početka bio uključen u akciju spasavanja bebe, odgovorio da je to na tužilaštvu.
“To što u ovoj zemlji izgleda postoji samo jedan čovek koji je u stanju da pokuša da vidi i šumu od drveta, a mnogi šumu od drveta ne vide, i pokušava da kaže da se pogledaju pravi razlozi i ne traži krivce u drugom, a taj nesrećnik sam ja, ovi svi drugi prebacuju jedni na druge. Sreća moja pa nisam ni znao da se to dešava tog dana, ali evo opet ću ja nekako ispasti kriv. Nije ni to loše, bar da postoji neko ko je uvek kriv za nešto u Srbiji”, poručio je Vučić.
Premijer Vučić kazao je da nije zadovoljan brzinom privatizacije preduzeća u restrukturiranju i poručio da Srbija neće moći da krene napred bez ozbiljnog sprovođenja tog procesa. Vučić je novinara u Krupnju rekao da je nezvanično razgovarao sa stalnim predstavnikom MMF-a u Srbiji Kimom Daehangom u vezi sa rezultatima fiskalne konsolidacije, ali i dodao da Vlada Srbije toj instituciji neće uputiti zvaničan dopis pre kraja trećeg kvartala.
“Mislim da su veoma zadovoljni fiskalom, ali ono čime niko od nas nije zadovoljan, a to nije direktno vezano za MMF, već za Svetsku banku jeste pitanje brzine privatizacije i bezbroj prepreka koje stoje na njenom putu u Srbiji”, izjavio je Vučić. Navodeći kao primer BIP, Vučić je istakao da to preduzeće ima gubitke od pet-šest miliona, da ne plaća državi struju i vodu, da smanjuje proizvodnju, ali da direktori uvek ostaju isti i da žive dobro.
“Nažalost, u Srbiji to tako funkcioniše, i to su ozbiljni problemi. Bavim se najvećim stvarima, posle Krupnja ćemo probati da završimo hemijski kompleks, FAP, Teniz koji treba da dođe u Srbiju, zatim Kremonini….To su krupne ključne stvari koje će da utiču na celu zemlju kao što Železara ima uticaj”, rekao je Vučić. On je poručio i da Srbija neće moći da ide napred bez ozbiljnog sprovođenja privatizacije i uništavanja parazitskog ponašanja. <


EKONOMIJA

zeleznicaZORANA MIHAJLOVIĆ: DA POŽELIMO DA SE VOZIMO ŽELEZNICOM

  MIHAJLOVICEVÁ JE ISTAKLA DA SU RADOVI NA TOJ PRUZI, DUŽINE 18,5 KILOMETARA, OTVORENI ČAK PET MESECI PRE

 

 

partnerOD 23. DO 26. JUNA SEDMI MEĐUNARODNI SAJAM NAORUŽANJA I VOJNE OPREME PARTNER 2015

SAJAM PARTNER ORGANIZUJE SE SVAKE DRUGE GODINE. PRETPROŠLE GODINE UČESTVOVALA SU 93 IZLAGAČA IZ SRBIJE, DANSKE, AUSTRIJE, NEMAČKE,

 

avucic303VUČIĆ PRIMIO OD AMBASADORA JAPANA KLJUČEVE OD 150 AUTOMOBILA

VUČIĆ: OČIGLEDNO JE DA MOJ GOVOR 24. POVODOM GODIŠNJICE BOMBARDOVANJA NIJE NAIŠAO NA OPŠTE SIMPATIJE U SVETU. ALI,

 

 

zorana303ZORANA MIHAJLOVIĆ: KONAČAN DOGOVOR O LETOVIMA ZA SAD DO KRAJA GODINE

TRENUTNO BI TREBALO DA PROĐEMO ODREĐENE PROCEDURE I OČEKUJEM DA ĆEMO DO KRAJA GODINE IMATI DOGOVOR OKO LETOVA