NA YOUTUB KANALU BITEF TEATRA: Svakog četvrtka razgovori sa umetnicima!

NA YOUTUB KANALU BITEF TEATRA: Svakog četvrtka razgovori sa umetnicima!

08/04/2020 Off By BERB

Za vreme trajanja vanredne situacije izazvane COVID-19, Bitef teatar pokreće digitalno izdanje Filozofskog teatra. Tokom aprila svakog četvrtka od 20 časova, na YouТube kanalu Bitef teatra, uživo pratite razgovore sa Bitefovim pozorišnim umetnicima, kao što su Oliver Frljić, Anja Suša i mnogi drugi. Možete da postavljate pitanja učesnicima. Razgovore će, kao i u „dobra stara vremena”, moderirati Srećko Horvat i Maja Pelević.

Prvi u nizu razgovora vodiće Srećko Horvat sa Oliverom Frljićem u sutra, 9. aprila od 20 časova na YouTube kanalu Bitef teatra. Horvat i Frljić će se tada prvi put videti i razgovaraće nakon što ih je razdvojila korona. Njih dvojca su nedavno pri Burgteatru u Beču kurirali program pozorišnih predstava, predavanja i performansa. Oliver je uspeo da se vrati u Hrvatsku, a Srećko je ostao zatočen u Beču. Razgovaraće o smislu pozorišta i kulture u doba korona virusa, o mogućnosti delovanja i stvaranju drugačijeg sveta nakon globalne pandemije.

Pre dve godine njih dvojca su učestvovali u jednom od najposećenijih Filozofskih teatara koji je održan u Bitef teatru u sklopu 52. Bitefa.

Filozofski teatar je projekat koji je započet sa ciljem da ponovo uspostavi blisku vezu između filozofije i pozorišta. Nastao je u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu 2014. godine, a programa je od sezone 2019/20. na redovnom repertoaru Bitef teatra.♦