KORONA VIRUS – LSV: Pokrajinski sekretar Gojković više da se bavi zdravstvom a manje politikanstvom

KORONA VIRUS – LSV: Pokrajinski sekretar Gojković više da se bavi zdravstvom a manje politikanstvom

08/04/2020 Off By BERB

 

Saša Šućurović, predsednik Izvršnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine u pisanoj izjavi medijima navodi da Liga postavlja pitanje zbog čega se gospodin Zoran Gojković, pokrajinski sekretar za zdravstvo u Pokrajinskoj vladi, više trudi da ospori postojanje AP Vojvodine, nego da objektivno informiše građane i građanke Pokrajine o pandemiji koronavirusa.


“Zbog čega gospodin Gojković više puta spominje „severnu srpsku pokrajinu“, pokušavajući da marginalizuje AP Vojvodinu i sopstvenu Vladu, nego broj respiratora u Pokrajini? Gestovi poput ovih predstavljaju kontinuitet i jasnu tendenciju ka narušavanju autonomije Vojvodine, kao i njenu konstantnu marginalizaciju. Takođe, sekretar Gojković konstantno kritikuje građane i građanke i navodi da bi svi trebali da se ponašamo kao da imamo koronu. Da li se to odnosi i na predsednika države, koji je bez maske i adekvatne opreme, u propagandističke svrhe, dočekivao kineski paket pomoći?

U toku pandemije sekretar Gojković je stigao da se bavi i unutrašnjom organizacijom Italije, kritikujući decentralizaciju ove države.

Sa druge strane, u nedavnoj izjavi Gojković je pohvalio vojvođanski mentalitet, u cilju skretanja pažnje na disciplinu građana i građanki. Drago nam je da se setio odakle dolazi i apelujemo na njega da je krajnje vreme da ostavi po strani jeftinu politizaciju i okrene se isključivo svojoj struci. Ne treba zaboraviti činjenicu da se u prvim nedeljama krize Vojvodina gotovo i nije spomenula. Broj respiratora je i dalje u velikoj meri nepoznanica, dok su žarista poput Kikinde u velikoj meri skrajnuta.

Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva sve građane i građanke na solidarnost, kao i na to da se pridržavaju propisanih mera i ostanu kod kuće, ali isto tako, nikada nećemo ostati po strani i nemi na jeftine provokacije i napade na Vojvodinu, kaže Šućurović.♦