MALO POZORIŠTE “DUŠKO RADOVIĆ”: Dplazimo – čekajte nas kući!

MALO POZORIŠTE “DUŠKO RADOVIĆ”: Dplazimo – čekajte nas kući!

07/04/2020 Off By BERB

 

Malo pozorište “Duško Radović” predstavlja nove sadržaje na internetu.
Sutra, 8. aprila u 19 časova (repriza u subotu u 19 časova), u okviru emisije „Bajka u 7“, na programu je nova audio bajka „Slavuj“ Hansa Kristijana Andersena, koja govori o jednom caru koji je više voleo pesmu mehaničkog slavuja nego pravog slavuja.


Uz svaku bajku, dolazi i propratni tekst o piscu, kompozitoru muzike, kao i samoj bajci, uz predloge kako da slušanje bajke učinite što zanimljivijim i interaktivnijim. Bajke čita i oživljava dobro poznati glas Vladislave Đorđević (sinhronizacija naslovnog junaka animirane serije „Sunđer Bob Kockalone“, zatim „Ren i Stimpi“, „Pingvini sa Madagaskara“…), a dizajn zvuka potpisuje Pavle Gajić. Interpretaciju bajke pratiće muzika Antonia Vivaldija.U petak, 10. aprila u 17 časova, na instagram stranici, biće prikazano „Malo putovanju kroz istoriju umetnosti“. Svake radne nedelje obrađivaće se tema drugog umetnika, odnosno umetnice, i jednog njihovog umetničkog dela, uz poseban osvrt na istorijski kontekst i priču koja prati to delo – naravno, u formatu bliskom i razumljivom najmlađima.

Stručna saradnica je Lili Perović, zvanični vodič muzeja Luvr i Orsej. Na odabir umetnika i dela svake nedelje uticaće ostatak programa Malog pozorišta za tu nedelju, tako da se on međusobno prožima i dopunjuje.

U drugoj epizodi „Malog putovanja kroz istoriju umetnosti“, istraživaće se život i delo Žak-Luj Davida, slikara neoklasicizma, sa posebnim osvrtom na njegovu sliku „Krunisanje Napoleona Prvog”.

U nedelju, 12. aprila u 12 časova, pozorište dolazi kod Vas. Malo pozorište „Duško Radović“ emituje svake nedelje snimak jedne pozorišne predstave, sa sadašnjeg ili nekadašnjeg repertoara. Ove nedelje na programu je predstava „Čudotvorno kresivo“ po Andersenovoj bajci, a u režiji Gorana Balančevića.

Ostanite kod kuće, čuvajte sebe i druge – Malo pozorište dolazi kod Vas!

Emitovanja na YT kanalu Malog pozorišta “Duško Radović”:
https://www.youtube.com/channel/UCHfWspwKENAJzLyJdaTB1jA♦