APEL VLADE: Stavite nam na raspolaganje svoje digitalne platforme

APEL VLADE: Stavite nam na raspolaganje svoje digitalne platforme

17/03/2020 Off By BERB

Vlada Republike Srbije poziva sve kompanije i druge organizacije koje su spremne da građanima, privredi i državi stave na raspolaganje upotrebu njihovih digitalnih platformi i rešenja bez naknade tokom trajanja krize sa korona virusom, da nam se jave i to učine što pre.

Dodatno, ova teška situacija je prilika za sve kompanije i organizacije koje razvijaju digitalna rešenja u svim oblastima, a pre svega obrazovna digitalna rešenja, da pokažu solidarnost, kao i korisnost i neophodnost takvih rešenja.

Vlada će, sa svoje strane, sve koji se jave i iskažu spremnost da učestvuju u ovom zajedničkom poduhvatu javno promovisati, kako bi ih građani što više koristili. Sve ove aktivnosti koordiniraće Kancelarija Vlade Srbije za informacione tehnologije i elektronsku upravu.

Vlada Srbije još jednom apeluje na sve da iskoristimo to što je ova situacija sa korona virusom dala dodatan impuls digitalnom radu, digitalnim rešenjima i digitalizaciji uopšte. Izvesno je da će, kada kriza sa korona virusom završi, ovo biti još jača osnova i podsticaj bržem digitalnom razvoju Srbije u godinama koje slede.♦