OTKRIVENE DVE ILEGALNE LABOROTORIJE MARIHUANE

OTKRIVENE DVE ILEGALNE LABOROTORIJE MARIHUANE

04/04/2015 Off By

 

SUMNJA SE DA SU SE PRIPADNICI OVE ORGANIZOVANE KRIMINALNE GRUPE U BEOGRADU I NOVOM SADU BAVILI PROIZVODNJOM I TRGOVINOM NARKOTICIMA ODNOSNO UZGAJANJEM OPOJNE DROGE MARIHUANE U VEŠTAČKIM USLOVIMA, LABORATORIJAMA, RADI DALJE PRODAJE

 

maihuana

 

Biro za saradnju s medijima MUP-a

 

PRIPADNICI Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, prekinuli su još jedan lanac krijumčarenja narkotika, otkrili dve ilegalne laboratorije za uzgajanje opojne droge marihuane u veštačkim uslovima i uhapsili osmočlanu organizovanu kriminalnu grupu, koja se od decembra prošle godine bavila trgovinom narkoticima.
Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i udruživanje radi vršenja krivičnih dela, policija je na teritoriji Beograda, Novog Sada, Jagodine i Požarevca, uz koordinaciju Tužilaštva za borbu protiv organizovanog kriminala uhapsila B .B. ( 1981 ), D. O. ( 1980 ), A. D ( 1984 ), M. M. ( 1989 ), M. M. ( 1987 ), D. J. ( 1981 ), J. J. ( 1985 ) i A. J .( 1978 ).
Sumnja se da su se pripadnici ove organizovane kriminalne grupe u Beogradu i Novom Sadu bavili proizvodnjom i trgovinom narkoticima odnosno uzgajanjem opojne droge marihuane u veštačkim uslovima, laboratorijama, radi dalje prodaje.
Osumnjičeni su iznajmljivali kuće na duži vremenski period, adaptirali ih i opremali neophodnom opremom kako bi u njima uzgajali marihuanu.
U laboratoriji u Beogradu pronađeno je oko 700 sadnica marihuane kao i skupocena instalirana oprema za proizvodnju, a u Novom Sadu oko 500 sadnica marihuane i veća količina te droge pripremljene za dalje krijumčarenje i prodaju.
Policija je u Jagodini, u kući jednog od osumnjičenih, pronašla veću količinu skupocene elektro opreme – specijalizovane lampe, agregati i drugu opremu neophodnu za proizvodnju narkotika u veštačkim uslovima.
Pripadnici ove organizovane kriminalne grupe su, da bi prikrili svoju kriminalnu aktivnost, sve instalirane laboratorije ilegalno priključivali na elektro mrežu i time počinili krađu veće količine električne energije.
Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal.<


KRIMI

građVARAO GRAĐEVINCE

POSTOJE OSNOVI SUMNJE DA JE OSUMNJIČENI ODRŽAVAO OŠTEĆENE U ZABLUDI, DA ĆE DOBITI POSAO, NAKON ŠTO POST NETOM,

DUVAN U LISATUSENTA: POLICIJA ZAPLENILA 1.937 KILOGRAMA DUVANA

  ONI SE TERETE I DA SU POČETKOM MARTA, POSREDSTVOM PREDUZEĆA IZ BAČKE PALNKE NEOVLAŠĆENO PRODALI OKO 13.702

69085-batrovci-01-foto-e-cnonkicBATROVCI: ŠVERCOVALI GARDEROBU

ROBA JE PRONAĐENA PRILIKOM KONTROLE KOMBI VOZILA „MERCEDES“ ITALIJANSKIH REGISTARSKIH OZNAKA, KOJIM JE UPRAVLJAO ČETRDESETDEVETOGODIŠNJI DRŽAVLJANIN SRBIJE

droga293PIROT: PROIZVODIO I PRODAVAO DROGU

  POLICIJA JE, PRILIKOM PRETRESA KUĆE OSUMNJIČENOG M.P., PRONAŠLA 1.045 GRAMA OPOJNE DROGE MARIHUANA   Biro za saradnju