KORONA VIRUS: Vučić najavio mogućnost da se u Srbiji uvede varedno stnje

KORONA VIRUS: Vučić najavio mogućnost da se u Srbiji uvede varedno stnje

14/03/2020 Off By BERB

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić na današnjem sastnku Kriznog štaba za otklanjanje nastalih i sprečavanje mogućih štetnih posledica korona virusa po privredu izjavio da ne isključuje mogućnost uvođenja vanrednog stanja u zemlji zbog epidemije korona virusa.

Odmah je objasnio šta se podrazumeva pod uspostacljanja vanrednog stanja: „Ne isključujem tu mogućnost ali onog sekunda kad se uvede nema više kafića, pozorišta, barova. Onda ide vojska na ulice, zna se šta na granice”.

Vučić je najavio i da će već danas biti upućen poziv penzionisanim lekarima u Srbiji kako bi pomogli u sprečavanju širenja korona virusa:

„Kada nam krene taj veći broj zaraženih, a ovo je sada, uslovno govoreći, ništa, imajući u vidu krizu koja će nas zahvatiti, moramo biti spremni za nešto mnogo teže. Ovo je najteži izazov za nas u poslednjih nekoliko decenija zato što nemate ni od koga pomoć i što moramo sami o sebi da brinemo. Svi su u svetu u paničnom strahu i gorem stanju nego mi“, rekao je Predsednik.

Deo razgovora bio je posvećen prekidu rada škola u Srbiji. Smatra da zatvaranje škola nije pitanje bezbednosti dece nego starih, koji su najugroženiji.

Novinare je zanimalo da li privatnim klinikama treba dozvoliti da testiraju građane na prisustvo korona virusa? Smatra da će i dalje treba samo državne institucije vršiti analize, i to samo na ljudima za koje postoje indicije da su zaraženi sa COVID

Vučić je rekao i da će u utorak o izbornim uslovima razgovarati sa svim političkim akterima koji će učestvovati na predstojećim lokalnim i parlamentarnim izborima.♦