Svečanost na Dorćolu: Otvoren novi hotel Mona plaza

Svečanost na Dorćolu: Otvoren novi hotel Mona plaza

27/02/2020 Off By BERB

 

Porodična firma MONA uložila je 30 miliona sopstvenih evra i na Dorćolu podigla hotel sa 4 zvezdice MONA PLAZA.

Danas je otvaranju prisustvovao predsednik Vučić i rekao da bi bio presrećan da i njegova deca jednog dana otvore tako vrednu porodičnu formu. Ovo je drugi hotel firme MONA na Dorćolu i zapošljava 150 ljudi. Ima 170 smeštajnih jedinica, konferencijski i banket prostor za 1.000 osoba, gastro bar, restoran, fitnes i SPA centar, parking i prostire se na 20.000 kvadrata .

Kompanija MONA zapošljava 700 ljud u Srbijji, Crnoj Gori , Makedoniji i BiH. Bavi se i modom i izvozi više od 40 posto svojih proizvoda.

Predsednik Vučić rekao je posle svečanosti novinarima da ga nervira panika koju neki namerno lansiraju oko straha od korona virusa:

-Ovolika panika nije bila ni u vreme variole vere, od koje se ozbiljno umiralo. Dodao je da isti oni zlonamernici koji prave afere oko korona virusa, sada prave pitanje oko prodaje Komercijalne banke. A to je dobar finansijski potez za Srbiju i stručnjaci kažu da je ovo pravi trenutak za prodaju.
Novinari su ga pitali kakve pritiske očekuje na Srbiju zbog Kosova, a on je rekao da će ih biti i da svaki pritisak na stabilnost i mir , predstavlja problem . Kosovo će mu biti tema i na narednom putovanju u SAD.♦