Sednica GO SNS: Vučić odlazi na Vidovdan!

Sednica GO SNS: Vučić odlazi na Vidovdan!

24/02/2020 Off By BERB

Srpska napredna stranka održala je večeras sednicu Glavnog odbora. Razmatrano je pitanje predizbornih koalicija.

Na početku članovima Odbora obratio se predsednik SNS Aleksandar Vučić.

Potpredsednik SNS i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević posle završene sednice Glavnog odbora obratio javnosti, i rekao da će SNS na listama imati 57 posto novih imena i to mahom omladine, polaznika Akademije mladih lidera SNS.

U obraćanju predsednika SNS članovima Glavnog odbora SNS bile su reči da će uskoro početi veliki pritisci zbog Kosova ali “ništa što bi ponizilo i osramotilo Srbiju neću prihvatiti”:

“Izbori će biti mnogo teži nego što mislite, nema bahaćenja! Na posao i da pobedimo!

– SNS će pokazati da je snaga promena, da je princip promenljivosti prihvaćen i da je SNS svesna svoje odgovornosti prema građanima Srbije. Mi ćemo u narednih par dana obaviti razgovore sa koalicinim partnerima. Opštinski odbori će takođe slediti ovu politiku i istaći nove kandidate. Videćete koliko će biti novih lica. Na to smo ponosni, jer Srbija ima budućnost i to su njena deca.

Srpska napredna stranka idućeg juna dobija potpuno novo rukovodstvo, od predsednika do članova Glavnog odbora, najavio je danasstranke Aleksandar Vučić.

Neće se ponovo kandidovati, a suiguran je da će njegov naslednik umeti i moći da vodi stranku kako treba. Saopštio je da će stranka održati skupštinu na Vidovdan. Tada će biti izabrani novi članovi svih tela stranke.

Što se tiče Kosova Vučić je rekao da je na sednicije na sednici iskazano puno jedinstvo sa srpskim narodom na KiM, i ponovio da je neophodno očuvanje mira i stabilnosti, jer je to važno i za sprovođenje plana Srbija 2025.

Obavestio je i članove GO da je Ana Brnabić postala član Predsedništva SNS.

Upitan da li je na sednici bilo reči o kadrovskim promenama, kao i o Nebojši Stefanoviću povodom Krušika, kaže da se pre svega razgovaralo o njegovoj poziciji.