SVEČANA AKADEMIJA POVODOM DANA STUDENATA

SVEČANA AKADEMIJA POVODOM DANA STUDENATA

03/04/2015 Off By
STUDENTI SU PO TREĆI PUT DODELILI ZAHVALNICE PROFESORIMA ZASLUŽNIM ZA UNAPREĐENJE USLOVA STUDIRANJA I ŽIVOTNOG STANDARDA BUDUĆIH AKADEMSKIH GRAĐANA. TAKOĐE, STUDENTI SU SE OBAVEZALI DA ĆE POVODOM DANA STUDENATA, OD SLEDEĆE GODINE NA SVAKOJ NAREDNOJ SVEČANOJ AKADEMIJI DODELJIVATI NAGRADU ZA NAJHUMANIJU AKCIJU, DELO, ORGANIZACIJU ILI POJEDINCA

 

TOMISLAV NIKOLIC

 

Ranka Čičak

SVEČANA akademija povodom Dana studenata, 4. aprila, u organizaciji Studentske konferencije Univerziterta Srbije sinoć je održana u Velikoj sali Doma kulture “Studentski grad”. Prisustvovali su predsednik Tomislav Nikolić, ministar prosvete dr Srđan Verbić, rektori državnih i privatnih univerziteta u Srbiji, predstavnici SANU, dekani, profesori i mnogobrojni studenti.
Ovogodišnja svečanost, održana pod sloganom “Humani studenti – Pored svega student, iznad svega čovek” imala je za cilj da predstavi humanost studenata na delu, kao i da se poveća svest o tome kako protiče studiranje studenata sa hendikepom.
Studenti su po treći put dodelili zahvalnice profesorima zaslužnim za unapređenje uslova studiranja i životnog standarda budućih akademskih građana. Takođe, studenti su se obavezali da će povodom Dana studenata, od sledeće godine na svakoj narednoj Svečanoj akademiji dodeljivati nagradu za najhumaniju akciju, delo, organizaciju ili pojedinca.
Obraćajući se prisutnima na Svečanoj akademiji, predsednik Srbije Tomislav Nikolić je rekao da “u veku u kome je znanje imperativ ne samo ličnog uspeha, već i napretka svake države i društva, svoja akademska dostignuća merimo dostojno i ne retko ispred rugih zemalja sveta.
Potsetio je da će Univerzitet u narednim godinama biti domačin Svetskog kongresa vizantologa i Svetskog slavističkog kongresaa uz niz regionalnih i evropskih skupova u bezmalo svim naučnim disciplinama; “Na univerzitetkoj i naučnoj mapi sveta Srbija se prepoznaje kao ugledna država, draga i nezaobilazna destinacija raznolikoh akademskih susreta”.
Sve ovo, naravno, rekao je Predsednik, ne znači da je lako biti student u Srbiji, da se univerziteti i instituti, studenti i naučnici ne suočavaju svakodnevno sa nizom teškoća, nerazumevanja, nedostataka brige, sredstava, muke svake vrste. Otuda je i svaki uspeh dragoceniji i vredniji. On svedoči o nesebičnoj posvećenosti svakog od vas, o nepresušnoj intelektualnoj gladi, o kreativnosti i ljubavi prema znanju – toj neizmenjivoj motivaciji koja nas vodi ka uspehu.
Na svečanoj akademiji nastupili su AKUD “Krsmanac”, gudački kvartet “Feliks art”, muzički sastav “Drum” i predstavnici Kancelarije za mlade Požega, besednica Mina Bogdanović i institut “Tango natural”<


DOGAĐAJI

heliVIŠE JAVNO TUŽILAŠTVO: ZA PAD HELIKOPTERA KRIVA POSADA I …

  JAVNO TUŽILAŠTVO U BEOGRADU SAGLASNO SA MINISTARSTVOM ODBRANE DA PODATKE SADRŽANE U SAČINJENIM IZVEŠTAJIMA UČINE DOSTUPNIM JAVNOSTI,

tvPOČEO SA RADOM POZIVNI CENTAR ZA PODRŠKU GRAĐANIMA U PROCESU DIGITALIZACIJE

  POZIVOM NA BROJ 18911 GRAĐANI MOGU DOBITI SVE KORISNE INFORMACIJE VEZANE ZA PROCES DIGITALIZACIJE

 

lsvLSV:NEMAMO NAMERU DA ĆUTIMO

LIGA SOCIJALDEMOKRATA VOJVODINE JE UPOZORAVALA I POZIVALA GRADSKU VLAST DA SE TREĆOJ SRBIJI ODUZMU SVE FINANSIJSKE POLUGE KOJE

997_20110514_01NBS: DAN OTVORENIH VRATA

U CENTRU ZA POSETIOCE MOĆI ĆE DA SE POGLEDA OSNOVNA IZLOŽBENA POSTAVKA „NOVAC NA TLU SRBIJE“, KAO I