Vučić sa Srbima iz regiona: Srbija pred velikim iskušenjima

Vučić sa Srbima iz regiona: Srbija pred velikim iskušenjima

15/02/2020 Off By BERB


Nije, kako ističe, ni kukavica ni plašljivac. “Moja molba je da pre svega vodimo računa da je najveći uspeh Srbije koliko dugo može da se čuva mir”, rekao je predsednik


Posle zatvorenog sastanka sa predstavnicima Srba iz regiona predsednik Aleksandar Vučić je rekao da se Srbija nalazi pred velikim političkim iskušenjima u trenutku kada joj je ekonomija najsnažnija.

Prema njegovim rečima, Srbiji je neophodan mir više od svega:

“Pokazao sam da je potrebno vreme da osnažimo Srbiju, da imamo više dece. Moramo strateški da vodimo računa o tome”, upozorava Vučić.

Nije, kako ističe, ni kukavica ni plašljivac. “Moja molba je da pre svega vodimo računa da je najveći uspeh Srbije koliko dugo može da se čuva mir”, rekao je predsednik.

Istakao je i da razume bojazan srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika i predsednice RS Željke Cvijanović, i da razume šta znači udar na identitet i imovinu Republike Srpske.

Rekao je i da je zamolio je Dodika da sve rade pravno, kroz institucije, bez bilo kakve destabilizacije šireg regiona.

“Nema sumnje da je nepravedno to što se radi srpskom narodu”, istakao i dodao da ni Haradinaj nije sam uvodio takse, već je bilo i onih u međunarodnoj zajednici kojima to nije smetalo.

Pre obraćanja Aleksandra Vučića obratio se patrijarh Irinej:

“Ono što nam je danas potrebno je da budemo jedinstveni u najpunijem smislu reči, nismo veliki narod i možemo da opstanemo samo ako ostanemo jedinstveni u dobru”, istakao je patrijarh Irinej

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik istakao je da se odlukom Ustavnog suda BiH zašlo u imovinu RS i to nakon nekoliko presuda da imovina pripada entitetima.

“Time je pređena crvena linija i to podržavaju zapadne zemlje”, istakao je Dodik i dodao da je Vučića upoznao sa detaljima.

Istakao je da neće učiniti nijedni meru da uruši stabilnost i da RS ima institucionalne mehanizme da zaštiti svoja prava.♦