42. Sajam turizma: Predstaviće se 700 izlagača iz 40 zemalja!

42. Sajam turizma: Predstaviće se 700 izlagača iz 40 zemalja!

12/02/2020 Off By BERB

 


Na današnjoj konferenciji za novinare, direktorka Beogradskog sajma, Danka Selić, rekla je da se od Sajma turizma najviše očekuje baš zbog toga što je turizam postao jedna od najbrže rastućih privrednih grana


 

OD 20 do 23 februara, Beogradski sajam je po 42. put domaćin najveće turističke manifestacije u jugoistočnoj Evropi.

-Više od 700 izlagača iz 40 zemalja prikazuje svoju turistčku ponudu. Prvi put su u Beograd, Šri Lanka, Slovačka i Kenija. U okviru Sajma turizma organizuju se i 11. Međunarodni sajam vina, 16. Međunarodni sajam opreme za hotelijerstvo i ugostiteljstvo i 16. Sajam suvenira. Sa ove tri manifestacije, broj izlagača penje se na 900, a broj država koje izlažu na 44.

Zemlja partner ovogodišnjeg Sajma turizma je Egipat.U hali 1 će biti prikazane najlepše turističke destinacije ove zemlje, gastronomska ponuda i otvaranje novog muzeja u blizini piramida.

Na današnjoj konferenciji za novinare, direktorka Beogradskog sajma, Danka Selić, rekla je da se od Sajma turizma najviše očekuje baš zbog toga što je turizam postao jedna od najbrže rastućih privrednih grana. Prošle godine Srbiju je posetilo 3,5 miliona turista i donelo zaradu od 1,4 milijrde evra. Nastavio je da raste i domaći turizam. Za one koji više vole odmor u našoj zemlji, najavljeni su popusti od 5 do 50 posto. Domaći turizam predstavljen je u hali 4.

Svi oni koji žele da putuju u inostranstvo, ponudu će naći u hali 1.

Turistička organizacija Srbije TOS na ovogodišnji sajam dolai s novim sloganom – “Izaberi svoju avanturu, vidi Srbiju”. Posetioci će moći da zavire u najlepše predele Srbije i da naprave kratkotrajnu tetovažu sa turističkim motivima Srbije. Na štandu TOS – a će biti i izložba Narodnog muzeja, koja je samo delić velike izložbe “Sto godina Trebeništa”.

Za sajam će biti objavljeno i drugo izdanje kataloga seoskih turističkih domaćinstava. TOS je i organizator 16 Sajma suvenira koji će se prodavati.

 

Sajam će u četvrtak, 20 februara, otvoriti mnistar turizma, Rasim Ljajić.

 

Cena pojedinačne ulaznice je 400 dinara, a grupne- 300 dinara.Roditelji sa decom do 16 godina plaćaju 800 dinara za celu porodicu.Najskuplji je parking- 200 dinara po 1 satu.♦