Ulična galerija: Digitalna kolaboracija dva umetnika

Ulična galerija: Digitalna kolaboracija dva umetnika

12/02/2020 Off By BERB

 


Izbor radova predstavljenih na izložbi: DJ Žeks, Jovanović, Karleuša Lav, Miljenik naroda, Minimax, Nemanja, Nežna žena, Svetlana i Vuk Drašković


 

ULIČNA galerija, u petak 14. februara od 20 časova, otvara izložbu “Tehnološki višak” Goran Stojčetović i Madam Bvlgari.

Na izložbi će biti predstavljen izbor radova nastalih u digitalnoj kolaboraciji dva umetnika, čiji je opseg mnogo širi i dugotrajniji.

“Maca diskrecija”

O izložbi:
“Samo gusta magla i smog se mogao videti kroz prozore Centra za Psihomehanička Istraživanja. U mračnoj i zagušljivoj biblioteci, Stojčetovića, nadaleko čuvenog psihovizuelnog istražitelja, dočekao je Direktor. Vapaji malih aparata i delova mašina ispunjavali su prostor, a cigareta osvetljena dramatičnim snopom, pušila se na oba svoja kraja. I Stojčetović je pripalio.

Već je bio pripremljen. Šifra “M”.

Po znojavom dlanu vrteo je plastični USB štapić, a škripavi mali robot mu je, gegajući se, pred noge spustio njen dosije. Madam Bvlgari, dovedena u Centar od strane policije. Na zahtev uprave “Kolubare”. Pritužbe su beležile da senzualno opšti sa mašinama i “navodi ih na likovnosti”, neretko im utičući na budući samohod. Stojčetovićev Metod, možda je bio jedini izlaz. U virtuelnoj ćeliji sedela je Madam, oko nje se graciozno kretalo na desetine mikro robota. Stojčetović je sa svog USB štapića učitao podatke u Centralni Drajv. Uz pesmu mašina, Madam je otpočela preuzimanje i interpretaciju podataka”.

Tehnološki Višak, niz je odabranih dokumenata jedne transcedentalne komunikacije. Izbor radova predstavljenih na izložbi: DJ Žeks, Jovanović, Karleuša Lav, Miljenik naroda, Minimax, Nemanja, Nežna žena, Svetlana i Vuk Drašković.

Izložba će trajati do 6. marta 2020. godine.

Potsetimo da se Ulična galerija nalazi u Beogradu u Čavketovom pasažu /pasaž koji povezuje Trg Nikole Pašića i Nušićevu ulicu/.♦