POSLANIK DS BORISLAV STEFANOVIĆ PREDLAŽE DA VULIN ZAMENI VUČIĆA

POSLANIK DS BORISLAV STEFANOVIĆ PREDLAŽE DA VULIN ZAMENI VUČIĆA

02/04/2015 Off By
PONOVO SE DIŽU TENZIJE I GRADI NEKI KVAZI PATRIOTSKI OREOL IZNAD NAŠEG PREMIJERA. DA GA SVI NAPADAJU, DA POSTOJI TEORIJA ZAVERE. TO SU POTPUNE BESMISLICE KOJE SLUŽE DA POKAŽU NESPOSOBNOST NAŠIH VLASTI348300_borislav-stefanovic-beta_f

Ranka Čičak

POSLANIK Demokratske stranke Borislav Stefanović iskoristio je termin poslaničkih pigtanja i predložio da ministar Vulin zameni na mestu premijera Aleksandra Vučića:
– Pitam premijera, da li je moguće da je Vulin pametniji od njega? Ako je tačno, zašto se onda njih dvojica ne zamene? Ovako, deluje kao da ministar Vulin po nečijoj instrukciji priča i narušava odnose i pravi probleme u regionu, bez obzira na nekorektne izjave hrvaskog premijera.
Posle ovoga, u izjavi novinarima Borislav je rekao da je sve ono što Vulin govori neozbiljno:
– To nema nikakve svrhe i naravno je da je car go. Kao što je i premijer Milanović jako pogrešio kada je komentarisao šta može da destabilizuje srpsku Vladu.To nije njegov posao. Kako bi bilo da je premijer Vučić kazao – znate, protest u Savskoj uici u Zagrebu može da destabilizuje premijera Milanovića. Pa kakav je to način? To ne radi ni jedna ozbiljna država. I meni je drago da Vučić to nije uradio. I žao mi je što ne mogu da verujem da ja ovo govorim na ovako pozitivan način prema Vučiću. Ali, moram. A što se Vlade Srbije tiče, ona nije uradila ništa od onog momenta kada se čuo glas Aleksandra Vulina. To pokazuje svu krhkost odnosa Beograda i Zagreba. Kad je u stanju jedan ministar, koji očigledno ne zna šta priča, da u jednoj izjavi sruši sve pozitivno što su dve države uradile. Ja se slažem da je hrvatska strana puno loših stvari uradila prema nama. Premijer nije u pravu kada kaže – mi nećemo odgovarati, mi smo iznad toga. Ali, njegov ministar upravo to radi, kao što radi i hrvatski ministar. Ono što nas posebno zabrinjava je što Vučić kaže da je Vulin pametniji od njega. Dakle, Vulin govoriono što Vučić misli. Vučić zatim klasifikuje Vulinovu intelektualnu sposobnost. To dovodi do pitanja da li ovo dvoje treba da zamene mesta? Jer, Vučić je sam rekao da ovu zemlju treba da vodi najbolji. A po meni, Vulin je rekao ono što mu je Vučić rekao da kaže.
– Suština je u tome da se ponovo dižu tenzije i gradi neki kvazi patriotski oreol iznad našeg premijera. Da ga svi napadaju, da postoji teorija zavere. To su potpune besmislice koje služe da pokažu nesposobnost naših vlasti.
Na pitanje šta ipak uraditi sa Šešeljem, Stefanović kaže da Srbija mora da ispuni sve svoje obaveze kad dobije odluku od strane nadležnog Veća Haškog suda:
– Kada nadležno Veće Haškog tribunala donese odluku, Srbija će morati da postupi po toj odluci, kakva god da ona bude. To mora da uradi kao članica Ujedinjenih nacija i na osnovu našeg zakona o saradnji. <


SRBIJA

patkaDVE PATKE: JEDNA NA STEPENICAMA DRUGA UŠLA U SKUPŠTINIU

  POZIVAMO NARODNE POSLANIKE DA SE USPROTIVE OVOJ PREVARI I ODBACE LEX SPECIALIS. PREDLOG ZAKONA JE PROTIVUSTAVAN I

 

 

inspektoriSKUPŠTINA SRBIJE SUTRA VODI RASPRAVU O RADU INSPEKCIJSKIH ORGANA

ANKETE SU POKAZALE DA SE GRAĐANI ŽALE NA NETRANSPARENTNE POSTUOKE. OKO 23 POSTO ANKETIRANIH PRIVREDNIKA REKLI SU DA

 

 

POMEN-ZRTVAMA-NATO-AGRESIJE_620x0ŠESNAEST GODINA OD BOBARDOVANJA SRBIJE

Aleksandar Vučić: «Danas Srbija moli, ja pred vama molim – oprostite svojoj zemlji vi koji ste joj dali

 

 

skupstina203SKUPŠTINA SRBIJE: IZGLASAN ZAKON O TERORIZMU

Zakon predviđa da Vlada jednom godišnje na predlog ministra finansija, a po mišljenju nadlenih, proveri opravdanost stavljanja na