DVE PATKE: JEDNA NA STEPENICAMA DRUGA UŠLA U SKUPŠTINU

DVE PATKE: JEDNA NA STEPENICAMA DRUGA UŠLA U SKUPŠTINU

02/04/2015 Off By

 

POZIVAMO NARODNE POSLANIKE DA SE USPROTIVE OVOJ PREVARI I ODBACE LEX SPECIALIS. PREDLOG ZAKONA JE PROTIVUSTAVAN I DRUŠTVENO POGUBAN, A SAM PROJEKAT „BEOGRAD NA VODI“ ŠARENA LAŽA KOJA NAS VEĆ SKUPO KOŠTA. UKOLIKO SE SA NJIM NASTAVI, DOBIT NEĆE DOĆI, A NAŠ TROŠAK ĆE SE SAMO POVEĆAVATI

 

patka

 

Press  Ne da(vi)mo Beograd

 

JEDNA patka je danas stigla do stepenica Narodne skupštine Republike Srbije. Druga patka je ušla u Narodnu skupštinu u formi Predloga zakona o utvrđivanju javnog interesa i posebnim postupcima eksproprijacije i izdavanja građevinske dozvole radi realizacije projekta izgradnje “Beograd na vodi”.
Pozivamo narodne poslanike da se usprotive ovoj prevari i odbace lex specialis.
Predlog zakona je protivustavan i društveno poguban, a sam projekat „Beograd na vodi“ šarena laža koja nas već skupo košta. Ukoliko se sa njim nastavi, dobit neće doći, a naš trošak će se samo povećavati.
Eksproprijacija zarad izgradnje isključivo komercijalnog projekta koji se ne obazire na potrebe građana Srbije i suspenzija zakonodavstva za potrebe investitora je kapitulacija javnog interesa i države. Državni i gradski promoteri projekta ovu prevaru lažno predstavljaju kao izbor između trošnih udžerica i napretka. Ali nema nikakvog napretka u izgradnji luksuzne zone parama građana Srbije za profit koji je namenjen međunarodnoj korporaciji.
Cenu pristajanja na ovakav razvoj već papreno plaćaju, i godinama koje dolaze plaćaće, građani cele Srbije, od čijih para se izvode radovi na raščišćavanju terena u vrednosti od barem miljardu evra. Umesto da se novac građana Srbije koristi za ujednačen razvoj zemlje, nudi nam se nedostupna luksuzna zona u centru Beograda. Umesto da ulažemo u obrazovanje, zdravstvo i proizvodnju, gradimo butike za Luj Viton torbice.
Alternativa državno subvencionisanom luksuzu za odabrane nisu trošne udžerice nego odgovoran i održiv razvoj čitave zemlje.
Alternativa hitnom postupku nije usvajanje lex specialisa u redovnoj proceduri već pravičan i jednak zakon za sve.
Alternativa nasilju nad planskim dokumentima nije konzervacija starih vagona, nego uključivanje čitave zajednice, i potreba i želja građana, u planiranje razvoja grada. <


SRBIJA

inspektoriSKUPŠTINA SRBIJE SUTRA VODI RASPRAVU O RADU INSPEKCIJSKIH ORGANA

ANKETE SU POKAZALE DA SE GRAĐANI ŽALE NA NETRANSPARENTNE POSTUOKE. OKO 23 POSTO ANKETIRANIH PRIVREDNIKA REKLI SU DA

 

 

POMEN-ZRTVAMA-NATO-AGRESIJE_620x0ŠESNAEST GODINA OD BOBARDOVANJA SRBIJE

Aleksandar Vučić: «Danas Srbija moli, ja pred vama molim – oprostite svojoj zemlji vi koji ste joj dali

 

 

skupstina203SKUPŠTINA SRBIJE: IZGLASAN ZAKON O TERORIZMU

Zakon predviđa da Vlada jednom godišnje na predlog ministra finansija, a po mišljenju nadlenih, proveri opravdanost stavljanja na

 

 

psiSKUPŠTINA SRBIJE: POSLANIČKA PITANJA

  Gordana Čomić: da li je odluka o učešću vojske u spasavanju i upotrebi helikoptera donesena usmeno ili