Bitef teatar 25. januara: Komični mjuzikl “Kiss”

Bitef teatar 25. januara: Komični mjuzikl “Kiss”

21/01/2020 Off By BERB

 


“Kiss” je priča o igri, flertu, začikavanju, nadmetanju i, povrh svega, ljubavi između muškarca i žene


Na sceni Bitef teatra 25. januara Beograđani će videti komični mjuzikl “Kiss”. Reditelj je Višnja Obradović a nastpaju Ana Vrbaški i Marko Dinjaški

“To što ovaj duo proslavlja i predstavlja na bini je grandiozno. To čine toliko energično, znalački i ubedljivo, da njihov nastup postaje krajnje zabavno i zanimljivo zadovoljstvo, koje istovremeno ide i do dubina. Stvaraju zvuk koji pokreće, pa makar bio proizveden samo trenjem ruke o ruku. To što oni nude je čista energija, ritam u svom praobliku.”, zapisao je kritičar Peter Kes u minhenskom Süddeutsche Zeitung.



“Kiss” je priča o igri, flertu, začikavanju, nadmetanju i, povrh svega, ljubavi između muškarca i žene. Komične scene isprepletane zanimljivim i novim aranžmanima poznatih pesama, tradicionalnih balkanskih pesama kao i autorskih numera samih izvođača izvedene su najjednostavnijim sredstvima – samo sopstvenim telom i glasom. Zanosno slavlje tonova, ritma, plesa, glume, akrobatike – u savršenoj harmoniji.

Predstavu je do sada videlo preko 15 000 gledalaca u zemlji i inostranstvu (Nemačka, Austrija, Francuska, Italija, Turska, Crna Gora, BiH, Hrvatska), a na prestižnim pozorišnim festivalima odnela je nekoliko značajnih nagrada.

Muzički aranžmani – kompozicija su delo Alice in WonderBand
Dizajner zvuka je Goran Vujičin, autor kostima je Nataša Jovičić / Lutkart, frizure je kreirao Budislav Vlajkov / Beastic, a producent predstave je Otvoreni krug iz Noviog Sada.