Konferencija za medije Vućića i Dodika: Ambasador Hido Biščević nova hrvatska provokacija!?

Konferencija za medije Vućića i Dodika: Ambasador Hido Biščević nova hrvatska provokacija!?

17/01/2020 Off By BERB

Dok je bio u Vjesniku Biščević se isticao ponižavanjem beogradskih dopisnika


Posle razgovora o saradnji Srbije, Republike Srpske i BIH, član Predsedništva BiH Milorad Dodikm i predsednik Srbije, Aleksandar Vučić rekli su novinarima da je Dejtonski sporazum dokument važan ne samo sa BiH, već i za sve Srbe . On ne može biti menjan ako se Srbi ne slože, a Srbi ne žele da ga menjaju. Osim toga, Srbima je očuvanje mira na Balkanu najpotrebnije, jer žive u većini balkanskih zemalja.

Vučić je rekao da se priprema dogovor sa Turskom oko autoputa Beograd – Sarajevo i da počinju radovi na deonici Kuzmin – Rača. Najavio je i posetu Drvru 29. januara, kao i posetu Republici Srpskoj.

Dodik smatra da bi promena Dejtonskog sporazuma bez saglasnosti Srba, bla smrtna presuda za BiH, jer Srbi više ne bi imali razloga da ostanu u toj državi:

– Mi želimo samo naša prava, onakva kakva su upisana u Ustav BiH. Mi poštujemo taj Ustav, a ne volju visokih predstavnika i raznih imbecila, rekap je Dodik.
Zanimljivo je da mikrofon za pitanja danas nije dat omiljenim redakcijama – PINK, Studio B, TV Pančevo i Most. Mogao je da pita samo TANJUG, a mlada novinarka je jedva sročila ono što su joj napisali. Pitala je i o novom ambasadoru iz Hrvatske, Hidi Bišćeviću, iako nikada nije čula za njega.

Vučić nije ulazio u razloge zašto Hrvati baš Hidu šalju u Beograd. Kulturno je odgovorio da će primiti njegove akreditive.
Hido Biščević je jedan od novinara nekadašnjeg Vjesnika, koje je voleo Tudjman i obezbedio im visoka mesta u diplomatiji. Još dok je bio u Vjesniku Biščević se isticao ponižavanjem beogradskih dopisnika. Slušala sam poslednji razgovor mog pokojnog kolege Dobrice Pivničkog, sa Hidom Biščevićem. Dobrica se branio da mi nismo prljavi četnici i da imamo pravo na svoje mišljenje. Plačnim glasom je svom uredniku Hidi konačno rekao- marš u p… materinu i- spustio slušalicu. Sutradan je podneo otkaz i otišao u Radio Beograd.♦