Kriminal: Uhapšen direktor JP”Infrastruktura železnice Srbije”

Kriminal: Uhapšen direktor JP”Infrastruktura železnice Srbije”

11/01/2020 Off By BERB


Jevtić je na rukovodećim pozicijama u Železnici bio od 1994. do 2009. godine


Uhapšeni direktor JP “Infrastruktura železnice Srbije” Miroljub Jevtić na rukovodećim pozicijama u Železnici bio je od devedesetih godina, a svojevremeno je bio i savetnik ministarke Zorane Mihajlović. Odbor direktora “Železnice Srbije” protiv njega je 2015. godine podneo tužbu Tužilaštvu za organizovani kriminal, objavio je Blic aprenosi portal N1

Jevtić je na rukovodećim pozicijama u Železnici bio od 1994. do 2009. godine. Pre 11 godina prešao je u Institut “Kirilo Savić” gde je bio generalni direktor, a od jula 2014. bio je savetnik potpredsednice Vlade Srbije Zorane Mihajlović.

U avgustu 2015. godine, iz ministarkinog kabineta, imenovan je za v.d. direktora preduzeća “Kargo Srbija”. Na tom položaju bio je 25 meseci, do septembra 2017, kada je postavljen za v.d. direktora “Infrastrukture železnice Srbije”.

Odbor direktora “Železnice Srbije”, sa generalnim direktorom Miroslavom Stojčićem na čelu, u oktobru 2015. godine podneo je Tužilaštvu za organizovani kriminal tužbu protiv Miroljuba Jevtića, tada direktora “Kargo Srbije”.

Kako je navedeno u tužbi, koju su potpisali i Nenad Kecman i Rajko Ković, Jevtić je “zloupotrebio službeni položaj tako što je neovlašćeno dao nalog svojim zaposlenima da nasilno preuzmu blagajne ‘Železnice Srbije’ i to bez primopredaje”.

Jevtić i još tri osobe uhapšeni su zbog sumnje da su primali i davali mito u postupku eksproprijacije zemljišta na trasi planirane izgradnje brze pruge.♦