SEDNICA PREDSEDNIŠTVA SNS: VLADA NE NAMERAVA DA NA PREPAD HAPSI ŠEŠELJA

SEDNICA PREDSEDNIŠTVA SNS: VLADA NE NAMERAVA DA NA PREPAD HAPSI ŠEŠELJA

31/03/2015 Off By
VUČIĆ SE POHVALIO POVEĆANJEM NAPLATA PDV-A, ZATIM POVEĆANJEM NAPLATA AKCIZA, IAKO, KAKO KAŽE, JEDAN VELIKI PROIZVOĐAČ GOTOVO NIŠTA NE UPLAĆUJE. POVEĆANA JE I NAPLATA NEPORESKIH PRIHODA

sednica-sns-

 

Ranka Čičak

 

PREDSEDNIŠTVO Srpske napredne stranke odlučilo je danas da Glavni odbor stranke 17. aprila razmotri aktuelnu političku situaciju i rad Vlade u protekloj godini. Razgovaraće se i o tome kako se ponašati u teškim reformama koje je Srbija preduzela, a ceo svet pozdravio i o političkim pritiscima koji se prave prema Srbiji, posebno onima koji dolaze od Haškog tribunala.
Predsednik , Aleksandar Vučić rekao je novinarima posle sednice da ima razloga za optmizam:
– Deficit na kraju marta je za 30 milijardi niži od planiranog. To je veliki uspeh za Srbiju. Ukupni planirani deficit je 191 milijarda dinara. Sa njim se složio MMF i Svetska banka. Mi smo već sada uspeli da zaradimo više i da potrošimo manje. Verujem da će se taj trend nastaviti. Međutim, shvatio sam da niko ne želi dobre vesti, sem običnih ljudi. Ako bismo u narednih 6 meseci nastavili tako, mogli bi u pregovore s MMF-om . Uveren sam da bi uspeli da obezbedimo i dobijemo povećanje penizija i plata u javnom sektoru.
Vučić se pohvalio povećanjem naplata PDV-a , zatim povećanjem naplata akciza, iako, kako kaže, jedan veliki proizvođač gotovo ništa ne uplaćuje. Povećana je i naplata neporeskih prihoda. Po prvi put povećana je kreditna aktivnost i građana i kompanija, ukupno za 7 posto. Do kraja godine će se pokušati sa sniženjem fiskalnog deficita ispod 4 posto. Očekuje se sve veća zarada Železare, eksploatacija uglja i znatno veća proizvodnja električne energije.Takvi pokazatelji su ozbiljan uspeh srpske privrede i pozitivan kraj ove godine. To bi nas uvrstilo među finansijski ozbiljne zemlje i omogućilo privredni rast iduće godine za 2,5 posto i uvrstilo među evropske zemlje koje najbrže napreduju. Zato je Vučić pozvao građane da još malo budu strpljivi:
– Vidi se svetlo na kraju tunela. Potrebno nam je da bukvalno još 2 kvartala zapnemo da radimo i pokažemo da možemo da budemo ozbiljna zemlja. Imaćemo u ovoj godini pozitivan rast BDP uprkos svim prognozama da ćemo svakako na kraju godine imati negativan BDP. To pokazuje da je ono što smo mi govorili bilo najbliže istini i da smo uradili ono u što je malo ko verovao. Mi smo konkurent mnogim zemljama i u regionu i na evropskom tržištu. Zato nije slučajno što su mnogi mislili da smo ušli u te reforme bez šanse da uspemo. Računali su da će tajkunski lobi zajedno sa snažnim političkim lobijem protiv Vlade uvek moći da nas osujeti. Pokušali su razne pobune. Kad su videli da ne mogu, prešli su na političke pritiske.
Premijer kaže da je jedan od tih pritisaka bilo i vraćanje Šešelja iz Haga. Kaže da nije očekivao ovakav scenario sa Šešeljem i da je samo Vulin pogodio da će Hag opet tražiti Šešelja , kako bi izazvao nestabilnost. Međutim, provokatorima nije uspelo. Vlada ne namerava da na prepad hapsi Šešelja.
Na pitanje novinara kako komentariše izjavu hrvatskog kolege Milanovića o Šešelju, Vučić diplomatski odgovara da nema namere da kvari dobre odnose sa Hrvatskom. Na insistiranje da odgovori kako će izaći na kraj sa zahtevima Tribunala, Vučić podseća da iz Haga naša Vlada još nike dobila ni jedan dokument:
– Holandski lekari doneli su odluku da se on zbog bolesti pusti, a sada ga traže nazad, zar on više nije bolestan? Moj je posao da vodim računa o svakom našem građaninu, pa i o Šešelju. Treba da vidimo kakvo je zdravstveno stanje gospodina Šešelja. Dobili smo danas o tome određene podatke. Čekamo da vidimo kako će to dalje da se kreće.
Govoreći o mitinzima, Vučić naglašava da ne želi manifestacije političke dominacije. Skromno će posle skupova opozicije da se okupe i pokažu svoje programe. Opoziciju je spreman da primi u Vladi i da joj se obrati.<


POLITIKA

 

592965_paolo-djeKONFERENCIJA ZA MEDIJE DAČIĆA I ĐENTILONIJA

MI ĆEMO ISPUNJAVATI ONO ŠTO PIŠE U BRISELSKOM SPORAZUMU, ALI NE MOŽEMO DA BUDEMO ODGOVORNI AKO NEKO DODAJE

 

 

DENIS KLIFKONFERENCIJA “SRBIJA – KOSOVO: KAKVA JE ULOGA CIVILNOG DRUŠTVA U NORMALIZACIJI ODNOSA”

KONFERENCIJA “SRBIJA – KOSOVO: KAKVA JE ULOGA CIVILNOG DRUŠTVA U NORMALIZACIJI ODNOSA” IVAN VEJVODA JE REKAO DA JE

 

tnfmTOMISLAV NIKOLIĆ PRIMIO FEDERIKU MOGERINI

BIĆU POTPUNO OTVOREN“ REKAO JE PREDSEDNIK NIKOLIĆ, „IMAM UTISAK DA SE NALAZIMO U KRITIČNOJ FAZI. RADIMO SVE ŠTO

 

Aleksandar-Vucic-i-Federika_620x0FEDERIKA MOGERINI: RADIMO NA OTVARANJU POGLAVLJA DO KRAJA GODINE

“MI U BRISELU VIDIMO EVROPSKU BUDUĆNOST SRBIJE I MOJA GLAVNA PORUKA NIJE SAMO DA JE SRBIJA ČVRSTO NA