Apel: Pomognimo Aleksandru!

Apel: Pomognimo Aleksandru!

21/12/2019 Off By BERB

 

Aleksandar Vučičević, jedanaestogodisnjak iz Kuršumlije, prošle nedelje se iz bolnice vratio kuci, u nezamislivo siromastvo.

Aleksandra niko nije posetio u bolnici, jer majka nije mogla da kupi autobusku kartu do bolnice. Kada je vidjao druge ljude koji su dolazili u posetu deci, koja su takodje bila bolnicki pacijenti, bivao je na granici da brizne u plač. Držala ga je jakim misao o ljubavi koju njegova majka i sestra gaje prema njemu, pa je želeo da se sto pre oporavi, da bi im se vratio.

Njegov dom je jedan sobičak, bez grejanja. Zato njegova sestra i Milica (12) čuče, kako ne bi sedeli na hladnom podu. Ova mala porodica, na čelu sa majkom Milijanom, jedva prezivljava od dela penzije koju su nasledili od preminulog oca, u iznosu od oko 100 dolara.

“Možda bismo pozvali nekoga od školskih drugova ili drugarica, ali nemamo čime da ih poslužimo – kaže Milica, spuštajući stidljivo pogled i šapućući kao za sebe: A i neće da dođu jer smo siromašni.”

Oboje dece su epileptićari, pri tome su veoma stidljivi, povučeni i više nego ozbiljni za svoje godine. Duboko su svesni nemaštine u kojoj zive, pa ne traže od majke gotovo nista. Za njih nema rodjendanskih proslava, Slave, Bozica…Samo nadanje da ce i sledećeg dana biti dovoljno hrane na stolu.

Online Donations:
Credit Card: https://28jun.org/donate
PayPal: https://www.paypal.me/28jun

Donacije iz Srbije:
Ime: 28. JUN
Dinarski racun broj: 265111031000342797
Devizni racun broj: RS35265100000023257547
Raiffeisen banka Srbije.