KZN Vojislava Šešelja: Neka Brnabićeva odmah rekonstruiše vladu!

KZN Vojislava Šešelja: Neka Brnabićeva odmah rekonstruiše vladu!

18/12/2019 Off By BERB

Predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj pozvao je danas premijerku Anu Brnabić da pre Nove godine rekonstruiše Vladu Srbije jer se suviše raznih afera koncentrisalo oko pojedinih ministara.

Šešelj je na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije ocenio da je sada urgentno da bude smenjen ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, koga prati veoma ozbiljna, užasavajuća afera jer se ispostavilo da on uopšte nema visokoškolsko obrazovanje, a kamoli doktorat.

„On nije u stanju da kaže ni pred kim je polagao koji ispit. Do guše je umešan i u aferu Krušik preko svog oca, koji je čas zaposlen u toj privatnoj firmi GIM, čas nije. Još ne znamo koliko je u toj aferi oštećen Krušik a koliko Jugoimport SDPR. To više ne može da se toleriše, taman da je ministar ekologije ili sporta i fizičke kulture, ne bi mogao da ostane na tom mestu“, kazao je lider radikala.

Šešelj je ocenio da Stefanović mora da se povuče sa mesta ministra unutrašnjih poslova čak i da uopšte nije kriv, da bi se vratilo poljuljano poverenje naroda u policiju i da bi policija mogla da obavlja svoj posao.

Lider radikala je dodao i da je ministar trgovine Rasim Ljajić morao da kontroliše sve što se dešavalo u vezi sa trgovinom oružjem iz Krušika i ponovo ga optužio da je glavni proizvođač heroina u Srbiji.

Ocenio je da se predsednik Srbije i lider SNS Aleksandar Vučić ponaša kao majka Tereza prema ministrima iz te stranke za koje se vezuju afere.

„Vučić misli da svaki kadar može da sačuva po cenu života. Ljudi su kvarljivi – kad vidite da se neko pokvario, treba ga skloniti da ne razara zdravo tkivo. Nema tu šta da se čeka. Problem je što naprednjaci nisu hteli da reaguju u slučaju Tomislava Nikolića i njegove lažne diplome, a sada svi ćute o potpunom plagijatu Jorgovanke Tabaković“, naglasio je predsednik Srpske radikalne stranke prof. dr Šešelj.♦