Skupština Srbije: Radikali postali oštri kritičari vladajuće garniture Srbije

Skupština Srbije: Radikali postali oštri kritičari vladajuće garniture Srbije

10/12/2019 Off By BERB

 

Da li su Radikali i dalje lažna opozicija, ili su odlučili da se promene, procenite prema njihovim današnjim diskusijama u Skupštini Srbije.

Milorad Mirčić kaže da se razočarao kada su pod diktatom Evropskog parlamenta i EU predstavnici vladajuće koalicije poslušno skrušeno i sagnute glave otišli van parlamentan da razgovaraju o parlamentarnom životu i izborima.

– Mi u tome ne učestvujemo i ne želino da nam neko spolja sređuje unutrašnji parlamentarni život. Ti razgovori su se odvijali po budžacima, nekim amfiteatrima, po učionicama i restoranima. Taman takv nivo, kakav i zazlužuju oni koji su nosioci vlasti. Umesto da pokažte bar malo dostojanstva! Ja sam gotovo siguran da ova vladajuća stranka, koja se zove SNS, je u suštini nastala iz konglomerata koji se zove DOS čija je osnova DS. Samo ste pozajmili nekoliko imena iz SRS da vam budu u rukovodstvu. Sve što je radila DS, sve što je zagovarao DOS, to vi radite gospodo. Ovi koje ste pozajmili nisu dovojno hrabri da se odubru manipulacijama. Nisu dovoljno svesni kakva je to opasnost za Srbiju. Ako vam stranci menjaju zakone, ako pod njihovim pritiskom prihvatate ovakve izmene, nemojte biti sigurni da vam neće pomeriti i datum izbora. Nemojte biti sigurni da nećemo doživeti sudbinu Severne Makedonije. Ako shvate da im ne odgovarate više, tog trenutka silazite sa pijedestala vlasti. Oni dovode neke druge, one što ih sada okupljaju u hotelu.


Aleksandar Šešelj /Foto : Milan Obradović/

Aleksandar Šešelj odlučno je tražio da Skupština razmotri sve što je do sada urađeno na Kosovu.

– Mi smo sada orijentisani ka formiranju i učlanjenu Srbije u Mali Šengen. Dakle ne više u EU, već u Uniju Srbije, Severne Makedonije i Albanije. O tome mi u Skupštini nismo razgovarali. Stranke koje podržavaju Vladu imaju zadatak da opravdaju ono što je ideja Vučića, bez ulaženja u suštinu stvari. Dakle, Aleksandar Vučić. nešto najavi, a oni to prihvate kao najbolju i najintelegenniju ideju na svetu. Ako sednemo za sto sa predstavnicima terorističke vlasti u Prištini, automatski priznajemo Kosovo kao nezavisnu državu. Tako radimo protiv zvanuične politike ove vlade – očuvanja Kosova u sastavu Srbije.♦