Protest “Jedan od pet miliona”: RTS “Odbor SNS”

Protest “Jedan od pet miliona”: RTS “Odbor SNS”

08/12/2019 Off By BERB

 

Učesnici protesta “Jedan od pet miliona” postavili su juče u Beogradu iznad ulaznih vrata Radio televizije Srbije natpis “Odbor Srpske napredne stranke – RTS”.

Zzalepljene su i naslovne strane dnevnih listova koji ne izveštavaju objektivno o protestima. Ocenili su i da je direktor i glavni i odgovorni urednik RTS-a danas “najvredniji radnici” tog odbora SNS-a.

Okupljenima se obratio advokat i branilac uzbunjivača iz Krušika Aleksandra Obradovića Vladimir Gajić, Rekao je da protiv “heroja našeg vremena Obradovića” i nakon 81 dan posle hapšenja ne postoje nikakvi dokazi.

Gajić je ocenio da srpski režim i pravosuđe u Srbiji “liče na Staljinovu Rusiju”, ali da im za razliku od Staljinove Rusije u kojoj je okrivljeni morao sve da prizna, Obradović ništa neće priznati, osim kriminala koji je otkrio u državnom preduzeću.

Govorio je i profesor Žarko Trebješanin. Za njega “ova autokratska vlast” podstiče i širi neznanje, nekulturu, netrpeljivost, udvorištvo i gluposti da se planirano uništavaju obrazovanje, prosvećivanje i kultura”.

Vlast umesto da smiruje strasti ih “svojom zapaljivom retorikom raspiruje”, rekao je Trebješanin i pozvao opoziciju i građane da na nasilje ne odgovaraju istom merom.

Marinika Tepić, potpredsednica Stranke slobode i pravde rekla je da je Vučić jedan, a da je nasuprot njemu pet miliona i da će ih biti na ulicama i da će “pobediti ovo zlo”.

Za Tepićevu ovo nije samo protest već borba da se država vrati narodu, borba za život i da “naše sreće ne ispraćamo na aerodromima u jednom pravcu, već da budu u domovini”.♦