Batajnica: Vučić promovisao novu helikoptersku eskadrilu VS

Batajnica: Vučić promovisao novu helikoptersku eskadrilu VS

07/12/2019 Off By BERB

 

 

Na aerodromu „Pukovnik Milenko Pavlović“ u Batajnici Aleksandar Vučić prisustvovao je prezentaciji novih helikoptera Mi-35, H-145M i Mi-17.

Gostima i medijima je rečeno da novi helikopteri za Vojsku Srbije predstavljaju veliku razliku u odnosu na ono što je Vojska Srbije do sada imala. To se pre svega ogleda u opremi i prelasku sa analognog na digitalno, a moći će da budu upotrebljeni u borbi u dnevnim i noćnim uslovima, kao i u složenim meteorološkim uslovima.

Vučić se obrati prisutnima:


„Čestitam vojsci i građanima Srbije. Srbija ovo nikada nije imala. Danas ste mogli da vidite prezentaciju evropskih i ruskih helikoptera koje smo kupili. Zahvalan sam našim ruskim prijateljima što nam i danas pomažu da sklopimo te helikoptere“.

Rekao je da su helikopteri multifunkcionalni, da mogu da se koriste u različitim dejstvima. Obezbeđivanjem ovih helikoptera naša vojska imaće dovoljno snage za odvraćanje od agresije na našu zemlju.

Potsetio je i da naši vojnici ne žive samo za plate, koje su iz godine u godinu veće, već da žive za svoju Srbiju, za svoju zemlju.

„Nikada do sada nismo imali ovako modernu eskadrilu helikoptera. Mi smo rešili pitanje javnih finansija kad je bilo teško, teške reforme smo sproveli u delo i uspeli da obezbedimo da naša vojska ima bolju snagu. Ovo su čuvari naše zemlje i našeg neba i srećni smo i ponosni što se nalaze u našoj zemlji“, zaključio je predsednik Vučić.

Posle razgledanja helikoptera Vučić je rekao novinarima da je ovo njegov srećan dan jer do pre nekoliko godina srpska vojska je bila devastirana. Načelnik Generalštaba VS Milan Momčilović zahvalio mu je na svom trudu oko obnavljanja kadrova i naoružanja.

Pitanja novinara odnosila su se više na trenutne političke intrige nego na vojsku. Pr vi su mikrofon za pitanja dobili oni koji uvek dobijaju – TV Pink, TV Pančevo, Sudio B i Tanjug. Najviše su ih zanimale priče o opoziciji. Predsednik je imao spremne odgovore. Pošto ostali novinari nisu mogli na miran način da dobiju mikrofon pitanja su uzvikivali, a mikrofon dobijali tek onda kada skrenu pažnju na sebe. Na ova pitanja Presednik nije ima spremne odgovore, ali se držao hrabro i dostojanstveno.

Na puitanje novinara Slobodne Evrope o tome da li prestaje da kupuje oružje od Rusa odgovorio je da sve zavisi od finasijske mogućnosti ali je normalno da jedna mala zemlja mora da vodi računa i o spoljnoj politici i primedbama velikih zemaja, narodčito Amerike. Reko je da bi mu bilo drago da Srbija i Rusija mogu zajedno da proizvode oružje. Imao je dobar odgovor i na pitanje o vezi njegovog brata i uhapšenog proizvođača marikuane iz Stare Pazove:

– Andreja uopšte ne poznaje tog čoveka, a to što je bio u nekim našim delegacijama kao privrednik ne pitajte mene nego Privrednu komoru. Uostalom on je tada bio ugledni izvoznik zdrave hranbe, a posle je pogrešio i uhapšen je. To što pišu Đilasove novine ne vredi ni komentarisati. On za kupovinu medija ima milione evra, a ja sam siromašan, nema ni dinara. Jedino što imam to je rad i uspeh. To narod vidi.♦