KONFERENCIJA ZA MEDIJE ALEKSANDRA VULINA POVODM ZAHTEVA DA SE ŠEŠELJ VRATI U HAG

KONFERENCIJA ZA MEDIJE ALEKSANDRA VULINA POVODM ZAHTEVA DA SE ŠEŠELJ VRATI U HAG

30/03/2015 Off By
ZAKLJUČUJUĆI DA JE ODLUKA O HAPŠENJU ŠEŠELJA DIREKTNO USMERENA NA RUŠENJE SRPSKE VLADE VULIN TVRDI DA JE DONESENA IZ POLITIČKIH RAZLOGA I PITA ZAŠTO ŠEŠELJA NISU PUSTILI PROŠLE GDINE, NEGO UPRAVO OVE?


vulinRanka Čičak

 

POVODOM odluke Haškog tribunala da se vrati Vojislav Šešelj, novinarima se danas obratio ministar Aleksandar Vulin i potsetio na ono šta je rekao pre nekoliko meseci.
– U trenutku kada je doneta odluka da se Šešelj pusti ja sam rekao da je to planirano protiv Srbije. Rekao sam da će posle te odluke biti donesena ova da se hapsi. Što se sada dogodilo? Posle izjave našeg premijera na obeležavanju Dana bombardovanja da ne traže da zaboravimo ono što su nam uradili bombama, oni odgovaraju odlukom o hapšenju Šešelja. Tako žele da Srbiju uvuku u sukob između Šešelja i Suda. Ovo je smišljeno za obaranje Vučićeve Vlade i to u trenutku kada nam je krenulo na bolje.
– Zaključujući da je odluka o hapšenju Šešelja direktno usmerena na rušenje srpske Vlade Vulin tvrdi da je donesena iz političkih razloga i pita zašto Šešelja nisu pustili prošle gdine, nego upravo ove? Isto tako iz političkih vrazlga sada ga vraćaju nazad.


ŠEŠELJ: NEKA ME HAPSE

SESELsLIDER Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj izjavio je danas da se neće dobrovoljno vratiti u Haški tribunal i da ostaje pri svemu što je govorio od kada se vratio u Beograd.
“Da vidimo kako će sada da me hapse”, rekao je Šešelj i dodao da se nalazi u sedištu radikala, te da obavlja stranačke poslove. Najavio je da će posle podne biti u Boru gde će, kako kaže, govoriti na tribini SRS.”Neka dođe policija. Ona hapsi. Ako dođe Žandarmerija, oni biju, moram da čuvam leđa. Neće biti lak posao da me hapse”, naveo je lider radikala.<


– Što je on to sada uradio drugačije nego pre 20 godina? Razloge za to znaju one zemlje koje svoje ambasadore nisu poslale na naše obeležavanje bombardovanja.
– Ja sam sada rekao svoje a danas će popodne Vlada dati svje mišljenje.<


DOGAĐAJI

pijaniAKCIJA POLICIJE: OTKRIVENO 138 PIJANIH VOZAČA

  POLICIJA JE, PRILIKOM KONTROLE, ZATEKLA 138 VOZAČA KOJI SU UPRAVLJALI VOZILIMA POD DEJSTVOM ALKOHOLA I PODNELA 83

290439_panMINISTARSTVO U AKCIJI SUZBIJANJA NELEGALNOG PREVOZA PUTNIKA

U TOKU JE KONTINUIRANA AKCIJA KOJA JE OVE NEDELJE SPROVEDENA TRI PUTA I U NAREDNOM PERIODU KONTROLE ĆE

 

 

vitezPOČETKOM APRILA VITEZ FEST: KLINCI I KLINCEZE, POSTANITE PRINČEVI I PRINCEZE

HADŽI ZORAN MRDŽENOVIĆ, PREDSEDNIK UPRAVNOG ODBORA VITEZ FESTA, REKAO JE DANAS NA KONFERENCIJI ZA NOVINARE TURISTIČKE ORGANIZACIJE SRBIJE

188445MEĐUNARODNA KONFERENCIJA ZAŠTITA BEZBEDNOSTI I INTEGRITETA NOVINARA U REGIONU

IVICA DAČIĆ: NAPADE NA NOVINARE TREBA TRETIRATI KAO NAPADE NA DRUŠTVO. A NJIH JE SVE VIŠE, NAROČITO PRETNJI