Zgrada RTV Vojvodine kao Mirovićevo „Potemkinovo selo“

Zgrada RTV Vojvodine kao Mirovićevo „Potemkinovo selo“

03/12/2019 Off By BERB

Nenad Čanak

Zgrada Radio-televizije Vojvodine otvorena je 25. novembra iako još nije useljena, opremljena, niti potpuno spremna za rad, isključivo radi političke promocije pokrajinske administracije i Igora Mirovića lično.

Mirović dobro zna da televiziju ne čini samo zgrada.
Toj zgradi RTV Vojvodine nedostaje mnogo toga, od studija i režije, preko montaža, deska i arhive do servera.

Potrebni su joj pristojni uslovi za proizvodnju televizijskog programa za Vojvođane i sve one koji su zainteresovani za život u Vojvodini.

Pitamo Mirovića:
Kada će zgrada biti potpuno završena?
Koliko je daleko ta zgrada od useljenja?
Kada će televizijska oprema biti instalirana?
Šta je sa nameštajem?
Kada će se u studijima na Mišeluku ponovo snimati i emitovati program?

Podsećamo pokrajinskog premijera da su građani Vojvodine nekadašnju zgradu RTV izgradili i opremili sedamdesetih godina putem pretplate u stoprocentnom iznosu.

A srušena je pre 20 godina upravo zahvaljujući politici čiji je Mirović bio promoter.
Zato je najpre njegova obaveza bila da tu zgradu i napravi, a zatim useli i opremi.
I bilo bi časno da je to uradio ćutke, bez velike pompe.

Umesto svega toga, Mirović je napravio lažno otvaranje. I to na dan falsifikovanog „prisajedinjenja“.

Zgrada RTV Vojvodine poslužila je i poslužiće još, kako bi „pokrila“ četiri godine u kojima Igor Mirović nije bio u stanju da, uprkos svojoj političkoj poziciji, obezbedi donošenje Zakona o finansiranju nadležnosti AP Vojvodine, koji je punih usta najavljivao na početku mandata.

Ta zgrada Miroviću služi da zamaže oči građankama i građanima Vojvodine, da pomisle da je barem nešto urađeno u njegovom mandatu za Vojvodinu i progutaju činjenicu da će budžet grada Beograda biti upola veći od vojvođanskog.

Zgrada RTV Vojvodine na Mišeluku iskorišćena je kao Mirovićevo „Potemkinovo selo“ koje treba da uteši ljude koji nemaju vodu za piće dok nemo gledaju metro, gondolu i druge projekte u Beogradu, ili kako je širom Srbije izgrađeno 150, a u Vojvodini samo 17 kilometara puteva.

Uvereni smo da to građani sve jasnije vide i da su svesni da samo vojvođanske stranke mogu iskreno da štite i zastupaju njihove interese, te da će uskoro konačno biti zaustavljena praksa u kojoj Vojvodina služi samo kao špajz iz kojeg se uzima. I koji propada.♦