Klub Fest poziva: Počinje prijavljivanje za Drugi Festov Demo fest

Klub Fest poziva: Počinje prijavljivanje za Drugi Festov Demo fest

30/11/2019 Off By BERB
Ljiljana Zdravković

Od sutra, nedelja, 1.decembra, počinju prijave za drugo izdanje „Festovog Demo festa“.

Kvalifikacione večeri održavaće se u klubu Fest u Zemunu u toku januara i februara, polufinalne večeri i finale planiraju se za početak marta 2020.godine, a pobednike festivala očekuju vredne nagrade.

Nakon uspešnog Demo festivala koji je klub Fest organizovao 2017.godine i u kojem je učestvovalo skoro 30 bendova, ovaj legendarni zemunski klub rešio je da novim bendovima ponovo da priliku da pokažu šta znaju na jednoj od najboljih “klupskih” bina u gradu i bore se za vredne nagrade.

“Fest je klub koji već skoro tri decenije podržava rokenrol i dobar zvuk i koji se oduvek trudio, a trudi se sve više da da šansu mladim i perspektivnim muzičarima i bendovima da pokažu šta znaju”- kažu organizatori i dodaju: “ Prvi Festov Demo fest je bio zaista uspešan. Nadamo se da će se ovog puta prijaviti još više izvođača i da će festival bar nekim bendovima pomoći da nađu svoj put na domaćoj sceni“

Prvi Festov Demo fest po dobrom pamte i bendovi koji su učestvovali:

„Ovo je bila sjajna prilika za nas, da svoju muziku predstavimo publici“ kaže Stefan Niketić iz benda “Lagana sreda” koji je tada osvojio prvo mesto:

„Zamislite kakav je osećaj kada vašu muziku slusaju velikani rokenrol scene poput braće Jelić iz “YU grupe” i drugih. Pobedili smo, stekli iskustvo na bini, dobili vredne nagrade i zahvaljujuci njima obnovili našu opremu i instrumente.“

Prijave za II Festov Demo fest počinju suta, 1.decembra i trajaće do 31.decembra 2019.godine. Pravo učešća imaju svi autorski bendovi iz Srbije koji nemaju zvanična izdanja (tu ne spadaju samostalna EP i demo izdanja, kao ni učešća na kompilacijama), uključujući i bendove koji su učestvovali na prvom Festovom Demo festu.

Potrebno je da bendovi / izvođači pošalju osnovne informacije o bendu (kratku biografiju, korisne linkove i kontakt) na facebook stranu kluba Fest: https://www.facebook.com/klub.fest/

Festival počinje u nedelju, 5. januara naredne godine. Svake nedelje od 19 -22 časova u toku januara i februara po tri benda će stati na binu ovog zemunskog kluba, a najbolji po mišljenju žirija i publike ulaze u finale koje će biti održano u prvoj polovini marta!

Najbolje u finalu čekaju vredne nagrade:
I nagrada: Vaučer u vrednosti od 600 evra za kupovinu u prodavnici „Marić muzički instrumenti“ / direktan plasman u kvalifikaciona takmičenja “Bunt rok festivala”
II nagrada: Vaučer u vrednosti od 400 evra za kupovinu u prodavnici „Marić muzički instrumenti“
III nagrada: snimanje jedne pesme u King Oliver Music studiju Ivana Srdanovića / besplatan set up instrumenata u Guitar Service Belgrade♦