Beograd “1 od 5, miliona”: Pedeset i prvi protest u znaku Siniše Malog

Beograd “1 od 5, miliona”: Pedeset i prvi protest u znaku Siniše Malog

24/11/2019 Off By BERB
Foto: VOA

Juče, subota 23. novembar, oko 18 sati Platou ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu počeo pedeset i prvi protest “1 od 5 miiona”. Ovo okupljanje građana i opozicije prošlo je u znaku zahteva za smenu ministra finansija Siniše Malog zbog plagijata.

Profesor Slobodan Prvanović sa Instituta za fiziku okupljenim protestantima je rekao da “Poništavanje doktorske disertacija mininistra finansija Siniše Malog mora da zabrine vlast i ukaže joj šta treba da radi, da bi branila akademsku čestitost i društvo”. Zahvalio se studentima koji su “uspeli da spasu Univerzitet” blokadom zgrade Rektorata.

Zahvalio se i profesoru Raši Karapandži jer je 2014. godine “doveo u pitanje doktorski rad Siniše Malog”, Uputio je kritike na račun Srpske pravoslavne crkve zbog, kako je rekao, “trgovine ordenjem”, ali i vezama sa Ministarstvom odbrane u tom pogledu.

Okupljenima se obratila i profesorka Biološkog fakulteta Biljana Stojković. Rekla je da su studenti koji su u zgradi Rektorata protestovali zbog doktorske disertacije ministra finansija Malog pokazali šta treba da se radi i kako treba da se pokaže akademska čestitost.

Učesnici protesta “Jedan od pet miliona” krenuli su u šetnju centralnim gradskim ulicama, predvođeni studentima koji su držali pod blokadom zgradu Univerziteta u Beogradu.♦

Agencije