Gazeta express: Rama i dalje na udaru zbog Vučića

Gazeta express: Rama i dalje na udaru zbog Vučića

23/11/2019 Off By BERB
Foto: Gazeta express

Kosovski mediji već nekoliko dana ne prestaju s prozivkama na račun albanskog premijera Edija Rame. Sve je započelo zbog njegovog učešća u sporazumu oko “mini Šengena”, dodatno se zaoštrilo posle vesti o objavljenoj mapi na Raminom Fejsbuk nalogu, na kojoj se Kosovo našlo u okviru Srbije, a danas je otkriven novi Ramin grijeh.

Gazeta Express danas piše da je “skandal koji je napravio vređajući Kosovo na samitu u Ohridu zbog inicijative za sprovođenje balkanskog mini Šengena, koji najviše odgovaraju Srbiji, Rama ojačao ovlastivši Vučića da zastupa interese balkanskih država pred predsednikom Francuske, Emanuelom Makronom”. List podseća da je Rama ovo ovlašćenje dao Vučiću u Ohridu, gde su bili zajedno sa Zaevom na samitu na kojem Kosovo nije prisustvovalo, a albanski premijer je tada kritikovao rukovodstvo Kosova zbog odbijanja ove inicijative.

Gazeta je prenela deo intervjua predsednika Srbije, koji je o tome govorio u intervjuu uticajnom nemačkom listu Der Spiegel.

“Bio sam sa premijerima Albanije i Severne Makedonije na samitu u Ohridu i dogovorili smo skoro sve tačke, uključujući da ću razgovarati sa Makronom u ime svih” rekao je Vučić, piše Gazeta. List ukazuje da je ovlašćenje koje je Rama dao Vučiću usledilo uprkos činjenici da je Kosovo u Francuskoj imalo svog predstavnika, predsednika Hašima Taćija, koji je imao sastanke i sa predsednikom Srbije u francuskoj prestonici. ♦

Agencije