MSUB: Predvanje Jelene Vesić – SKC kao mesto performativne (samo) proizvodnje

MSUB: Predvanje Jelene Vesić – SKC kao mesto performativne (samo) proizvodnje

19/11/2019 Off By BERB

U Muzeju savremene umetnosti (Ušće 10), Sala „Miodrag B. Protić“ sutra (sreda, 20. novembar) u 18:30 časova Jelene Vesić nezavisna kustoskinja, kritičarka i predavačica održaće javno predavanje SKC kao mesto performativne (samo) proizvodnje: institucija, samoorganizacija, govor u prvom licu, kolektivizacija-

 

Dr Jelena Vesić, nezavisna kustoskinja, kritičarka i predavačica, bila je urednica časopisa za sliku i politiku Prelom (2001-2010) i jedna od osnivačica organizacije Prelom kolektiv. Aktivna je u polju izdavaštva, istraživanja i izlagačke prakse koja ukršta političku teoriju i savremenu umetnost.

Urednica je časopisa Red Thread (Istanbul) i Art Margins (MIT Press). U svojim istraživanjima bavi se odnosom umetnosti i ideologije u polju geopolitičkog pisanja istorije umetnosti sa fokusom na eksperimentalne umetničke i izlagačke prakse šezdesetih i sedamdesetih godina u bivšoj Jugoslaviji i Istočnoj Evropi. Kurirala je kolektivni izlagački projekat Političke prakse (post)jugoslovenske umetnosti (2009) i međunarodnu izložbu Lecture performance (2010). Njena najnovija knjiga O Neutralnosti (sa Vladimirom Jerićem Vlidijem i Rachel O’Reilly), deo je edicije Nesvrstane modernosti (MSU, Beograd).

Predavanje je besplatno i otvoreno za javnost.

Press i foto MSUB