OHRID: Vučić, Rama i Zaev nastavljaju razgovore

OHRID: Vučić, Rama i Zaev nastavljaju razgovore

10/11/2019 Off By BERB

 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, premijeri Severne Makedonije i Albanije, Zoran Zaev i Edi Rama, sastali su se u Ohridu kako bi nastavili razgovore o inicijativi za slobodan protok ljudi, robe, usluga i kapitala.

U Novom Sadu, pre mesec dana dogovorena je konkretizacija incijative koja treba da ojača privrede tri zemlje i poveća njihovu atraktivnost za investitore.

Najavljeno je da bi već u Ohridu mogle biti dogovorene konkretne mere za realizaciju slobodnog protoka ljudi, robe, usluga i kapitala.

Trilateralni sastanak predsednika Srbije i premijera Severne Makedonije i Albanije biće nastavljen danas, nakon čega će, kako je najavljeno, razgovarati sa predstavnicima medunarodnih organizacija i institucija.

Posle ovih sastanaka, Vučić, Zaev i Rama obratiće se predstavnicima medija.

Liderima tri zemlje trebalo bi da se pridruže i predsedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić, dok će Crnu Goru, koja ima rezerve prema ovoj inicijativi, predstavljati ministarka ekonomije Dragica Sekulić.

Vučić je rekao da će na Ohridu biti u prilici da prvi put naprave Akcioni plan, čiji prijedlog je već poslao Zaevu i Rami.♦

Agencije