LSV: Ćutanje države o aktivnostima fašista i ekstremista je loše.

LSV: Ćutanje države o aktivnostima fašista i ekstremista je loše.

09/11/2019 Off By BERB

 

Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva državne organe da prestanu sa ćutanjem na aktivnosti grupa sa fašističkim i ekstremističkim idejama, koje su veoma prisutne u našem društvum, navodi portparol LSV Aleksandar Marton u pisanoj izjavi medijima i dodaje:

“Danas ceo svet obeležava Dan borbe protiv fašizma i antisemitizma. Nažalost, ta borba je često slabo primetna i svodi se na obično poštovanje forme.

U našem društvu to nije dovoljno! Potrebno je znatno snažnije ući u borbu protiv protagonista ideologije krvi i tla.

LSV se već dugo zalaže za donošenje Zakona o Starom sajmištu i očekujemo da će se on uskoro naći u skupštinskoj proceduri. Mesto stradanja hiljada naših sugrađana jevrejske nacionalnosti mora postati mesto podsećanja na ideologiju mržnje, koja je u smrt odvela milione građana Evrope i sveta.

Država se mora uhvatiti u koštac sa ekstremno desnim grupama koje aktivno deluju u Srbiji.

Nedopustivo je da Srbijom u XXI veku odjekuju pesme u kojima se poziva na sukobe i ubistva. Još je gore što se promocije revizionističkih knjiga, koje negiraju počinjene zločine, organizuju u objektima Vojske Srbije.

Zašto nadležni organi ne postupaju po službenoj dužnosti i ne kažnjavaju pojedince i grupe koje otvoreno krše Ustav i zakone naše države?

Na kraju krajeva, zašto u Narodnoj Skupštini Srbije i dalje sedi osuđeni ratni zločinac?

LSV to smatra sramotom državnih institucija!

Naša zemlja se mora modernizovati i upristojiti. To neće postići bez jasne politike osude svih vrsta ekstremizama.

Zločini nacizma i fašizma u Drugom svetskom ratu dovoljna su opomena, a devedesete godine su pokazale da je zlo i dalje oko nas”, piše portparol Marton.♦