NP “OTADŽBINA” : Vučić kuka zbog takse, a prečutkuje vojsku Kosova!

NP “OTADŽBINA” : Vučić kuka zbog takse, a prečutkuje vojsku Kosova!

06/11/2019 Off By BERB

 

Narodni pokret Srba sa KiM “Otadžbina”, koji je i član Saveza za Srbiju smatra da Zapad, pre svega SAD ucenjuje srpsku vlast zbog brojnih korupcionaško-kriminalno-pljačkaških afera.

 

Zbog toga traže da Srbija potpiše sveobuhvatni sporazum sa Kosovom. Te afere se odnose na nelegalnu trgovinu oružjem, sumnjive i problematične tendere, kao i na nedorečenosti aktuelnog režima kada je u pitanju ubistvo Olivera Ivanovića, navodi opozicioni pokret „Otadžbina”.

Otadžbina optužuje predsednika Srbije da će navodno „prihvatiti nemački model za status Кosova i Metohije zbog daljeg opstanka na vlasti“. Ali jednu stvar previđa. Onog časa kada bude predao Кosovo i Metohiju on Zapadu više nije potreban:

“Stalna kuknjava Aleksandra Vučića zbog taksi Prištine od 100 posto već je dosadila građanima Srbije. U isto vreme predsednik ne pominje nešto što je mnogo gore za Srbiju – a to je formiranje vojske Кosova“, navodi ovaj pokret.

Kao razlog za to vide i tvrde da se sa formiranjem vojske Кosova „složio Aleksandar Vučić a sa taksama nije“, a samog predsednika optužuju za „kukavičluk“ zbog neuvođenja recipročnih mera Prištini.

„Radi poređenja, slično bi bilo kada bi Gvatemala uvela sankcije SAD a Donald Tramp zbog toga jadikovao i zapomagao. Normalno je da bi SAD uvele Gvatemali recipročne mere za razliku od Srbije“.

Podsetili su na tri, kako ocenjuju, „ključna stava Saveza po pitanju Кosova i Metohije“:

„Rešenje statusa Кosova i Metohije mora da bude u skladu sa Rezolucijom 1244 SB. Sudbina Кosova i Metohije ne sme da bude u suprotnosti sa Ustavom Republike Srbije koji kaže da je КiM neotuđivi i nedeljivi deo teritorije Republike Srbije. Nikakav referendum po pitanju Кosova i Metohije Savez za Srbiju neće priznati“.♦

Izvor KoSSev