ZORAN ŽIVKOVIĆ: Tužba protiv Vučića, Stefanovića …

ZORAN ŽIVKOVIĆ: Tužba protiv Vučića, Stefanovića …

05/11/2019 Off By BERB

Predsednik Nove stranke Zoran Živković predao je danas Tužilaštvu Srbije za organizovani kriminal krivičnu prijavu protiv predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića, njegovog oca Branka i bivšeg direktora Krušika Mladena Petkovića.

Živković je prijavu podneo po članovima Zakona koji se odnose na udruživanje radi vršenja krivičnih dela i zloupotrebu službenog položaja, a najavio je i novo podnošenje krivičnih prijava protiv predsednika Srbije.

Živković je u prijavi optužio Vučića da je 2017. godine „organizovao kriminalnu grupu koju su činili Nebojša i Branko Stefanović i Mladen Petković, i da su po jednoj trećini od tržišne vrednosti prodavali oružje iz Krušika preko preduzeća GIM čiji je predstavnik otac ministra unutrašnjih poslova“.

Na taj način, obrazlaže Živković, valjevskom Krušiku je načinjen gubitak u poslovanju.

„Do sada su na kriminal u vezi trgovine oružjem ukazivali uzbunjivači ali je vreme da se protiv takvih dela podnesu krivične prijave”, rekao je lider Nove stranke novinarima ispred Tužilaštva za organizovani kriminal u Beogradu.

On je Vučića optužio i da je posle istupa uzbunjivača Aleksandra Obradovića o malverzacijama u Krušiku, „zaštitio Nebojšu i Branka Stefanovića“ i na taj način „zabranio njihov krivični progon, iznoseći neistine“ o njihovoj ulozi u trgovini oružjem.

Živković je najavio i da će podneti krivičnu prijavu protiv Vučića zbog „prikrivanja“ ubica Olivera Ivanovića, navodeći da je predsednik Srbije u više navrata u javnosti rekao da zna ko su ubice a da o tim saznanjima nije upoznao tužilaštvo.♦

Agencije