CRVENI KRST SRBIJE: Dečji  Festival pozorišnih predstava

CRVENI KRST SRBIJE: Dečji Festival pozorišnih predstava

30/10/2019 Off By BERB

 

Crveni krst Srbije, u okviru svog programa “Promocija humanih vrednosti” već nekoliko godina organizuje Festival pozorišnih predstava.


Volonteri i prosvetni radnici se oprobaju kao tekstopisci, scenaristi, kostimografi I reditelji a osnovci kao glumci. Festival je I takmičarskog karaktera ali o pobednicima odlučuju svojim glasovima sami učesnici.
U Kulturnom centru Čukarice izvedeno je sedam pozorišnih predstava . Predstavili su se Crveni krst Kovina, beogradskih opština Stari grad i Voždovac, Kikinde, Rume, Novog Sada I Šida. Pobedničku predstavu izveli su mališani iz Rume a drugo I treće mesto zauzeli su mali glumci sa Voždovca I Starog grada .
Pre toga, u septembru , takođe medju sedam izvedenih predstava, najbolji su bili Kraljevčani , a drugo I treće mesto pripalo je Crvenom krstu Mionice I Ivanjice.
Sve predstave su ove godine bile posvećene smanjenju nasilja među mladima a pozdravljene su gromkim aplauzom. Led je probila predstava iz Kovina “Loki Poter I Pehavedor” koja je već imala I kovinsku premijeru .Pobednička predstava iz Rume zove se “Čokolada” I ima pravu scenografiju I kostimografiju “ozbiljnog” svetskog skupa proizvodjača čokolade kome je posvećena.
Sve predstave se završavaju ispravljanjem nepravdi prema pojedincima koji su po nečemu drugačiji I društvo ih u početku odbacije. Velika trema vladala je iza bine I još veće olakšanje kada je predstava uspešno izvedena. Svi su bili radosni zbog divnog druženja sa vršnjacima iz drugih gradova a najsrećniji su , naravno, bili pobednici.
Za zajedničku fotografiju na kraju svi su se sa svojim nastavnicima I volonterima popeli na binu , pevali I mahali onima koji nisu mogli da ih gledaju na pozornici Kulturnog centra Čukarica.♦
CKS