SEDNICA VLADE SRBIJE: USVOJENA STRATEGIJA ZA PODRŠKU MALIH I SREDNJIH PREDUZEĆA

SEDNICA VLADE SRBIJE: USVOJENA STRATEGIJA ZA PODRŠKU MALIH I SREDNJIH PREDUZEĆA

26/03/2015 Off By

 

STRATEGIJA DEFINIŠE JEDINSTVENU JAVNU POLITIKU VLADE SRBIJE KAKO BI SE OJAČALA MIKRO, MALA I SREDNJA PREDUZEĆA I PREDUZETNIŠTVO DA ODGOVORE NA PRITISAK KONKURENCIJE NA ZAJEDNIČKOM TRŽIŠTU EVROPSKE UNIJE, PRVENSTVENO UNAPREĐIVANJEM POSLOVNOG OKRUŽENJA, PRISTUPOM IZVORIMA FINANSIRANJA I RAZVOJEM PROCESA OBRAZOVANJA

vlada263

Press služba Vlade

VLADA Republike Srbije usvojila je na današnjoj sednici Strategiju za podršku razvoja malih i srednjih preduzeća, preduzetništva i konkurentnosti u narednih pet godina.
Strategija definiše jedinstvenu javnu politiku Vlade Srbije kako bi se ojačala mikro, mala i srednja preduzeća i preduzetništvo da odgovore na pritisak konkurencije na zajedničkom tržištu Evropske unije, prvenstveno unapređivanjem poslovnog okruženja, pristupom izvorima finansiranja i razvojem procesa obrazovanja.


USKORO DIREKTNI LETOVI DO SJEDINJENIH AMERIČKIH DRŽAVA

 

VLADA Srbije usvojila je danas tekst Sporazuma o vazdušnom saobraćaju između Vlade Republike Srbije i Vlade Sjedinjenih Američkih Država o direktnim letovima između dve zemlje.
Potpisivanje sporazuma očekuje se uskoro u Beogradu. U ime Vlade Srbije potpisaće ga potpredsednik Vlade i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture prof. dr Zorana Mihajlović.
Ovim sporazumom se uređuju uslovi za odvijanje vazdušnog saobraćaja između dve države.
Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture omogućilo je da posle skoro 16 godina nacionalna avio-kompanija prva u regionu bivše Jugoslavije ima direktne prekookeanske letove.
Ovaj Sporazum je ostvarenje jednog od najznačajnijih ciljeva u razvoju nacionalnog avio-prevoznika i doneće povezivanje dve privrede, dodatno zapošljavanje, razvoj aerodromske infrastrukture jer će podstaći izgradnju druge piste i novih putničkih terminala. Sporazum će podići vrednost brenda „Er Srbija“ (Air Serbia). Aerodrom Nikola Tesla postaće atraktivan za potencijalne investitore kao i pravi regionalni centar što će doprineti značajnom porastu prevoza robe ka Americi.<


Vlada je usvojila i Predlog zakona o izmenama i dopunama zakona o hipoteci i Predlog zakona o izmenama i dopunama zakona o zapošljavanju i osiguranju za slučaj nezaposlenosti.<


POLITIKA

 

587743_kukan-tanjug5_fKUKAN OČEKUJE OTVARANJE POGLAVLJA OVE GODINE

Kukan je ocenio da je Srbija veoma bitan faktor u regionalnoj saradnji i pozdravio napore za normalizaciju odnosa

 

 

tovneSEDNICA VLADE SRBIJE: ROBNE REZERVE KUPUJU 10.000 TOVNIH SVINJA

Vlada je dala i saglasnost da Republička direkcija za robne rezerve izvrši i naturalnu razmenu 15 hiljada tona

 

 

pravda183SELAKOVIĆ SA KOMESAROM ZA LJUDSKA PRAVA SAVETA EVROPE

Selaković i Muižnieks razgovarali su i o presudama Evropskog suda za ljudska prava i tim povodom se usaglasili

 

 

PredsednistvoSEDNICA PREDSEDNIŠTVA SNS: O REKONSTRUKCIJI VLADE I ODGOVORNOSTI ZA PAD HELIKOPTERA

Ja volim da idem uz vetar onima koji vole da prave hajke i harange, koji misle da mogu