INCIDENT NA SAJMU KNJIGA: Sukob zbog Šešelja!

INCIDENT NA SAJMU KNJIGA: Sukob zbog Šešelja!

23/10/2019 Off By BERB
 

Pokret slobodnih građana saopštio je da je juče, utorak 22. oktobra, na Sajmu knjiga došlo do incidenta između člana njihovog pravnog tima i pristalica SRS.

Kako se navodi, član Pravnog tima PSG Živojin Ivković pokrenuo je prikupljanje potpisa da Sajam knjiga uskrati gostoprimstvo lideru radikala Vojislavu Šešelju zbog presude Haškog suda, ali su onda, tvrde u Pokretu, pristalice SRS otele prikupljene potpise i uništile ih.

On je objasnio da je peticiju pokrenulo Udruženje nezavisnih pisaca Srbije, čiji je član, kako bi izrazili nezadovoljstvo prisustvom Vojislava Šešelja i “njegove Velike Srbije” na Sajmu knjiga.

“Šešelj unižava srpsku kulturu pred svetom i zbog toga smo rešili da pokrenemo peticiju da mu se uskrati gostoprimstvo. Jutros smo počeli sa prikupljanjem potpisa i posle 15 minuta je naišlo obezbeđenje sa štanda radikala koje je otelo peticiju, a onda su greškom kolegi sa susednog štanda oborili sve knjige”, rekao je Ivković.

On je poručio da Udruženje nezavisnih pisaca neće prestati sa svojim aktivnostima i prikupljanjem potpisa, jer smatraju da je to civilizacijski I kulturološki ispravan čin. ♦

Agencije
Foto SRS