PRIŠTINA: MINISTARSKA KONFERENCIJA ZAPADNOG BALKANA “WESTERN BALKANS 6”

PRIŠTINA: MINISTARSKA KONFERENCIJA ZAPADNOG BALKANA “WESTERN BALKANS 6”

25/03/2015 Off By

 

Na ministarskoj konferenciji zemalja zapadnog Balkana “Western Balkans 6” koja se održava danas u Prištini Mihajlovicevá je novinarima rekla da se prvi put govorilo o evropskoj transportnoj mreži puteva za zapadni Balkan i to u putničkom, železničkom i vodnom saobraćaju

pristina
Press služba Vlade

 

POTPREDSEDNICA Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture dr Zorana Mihajlović izjavila je da je današnji skup u Prištini nastavak “berlinskog procesa” koji treba da dovede do boljeg regionalnog povezivanja i razvoja infrastrukture, a što će građanima u zemljama regiona poboljšati kvalitet života.
Na ministarskoj konferenciji zemalja zapadnog Balkana “Western Balkans 6” koja se održava danas u Prištini Mihajlovicevá je novinarima rekla da se prvi put govorilo o evropskoj transportnoj mreži puteva za zapadni Balkan i to u putničkom, železničkom i vodnom saobraćaju.
“Koridor 10 i Koridor 11, koji prolaze kroz Srbiju se nalaze u toj osnovnoj transportnoj mreži puteva. Novo je što u nju ulazi i autoput Niš – Priština – Tirana -Valona, a u železničkom saobraćaju treba da uđe i pruga Kraljevo – Rudnica – Priština – Skoplje”, navela je Mihajlovicevá, koja je istakla da ta dva pravca predstavljaju osnovnu transportnu mrežu zapadnog Balkana.
Srbija se, dodala je, nalazi na odličnom položaju i bila bi velika šteta da kao zemlja to ne iskoristimo.
“Srbija sada ima dodatnu priliku da se koridori koji prolaze kroz našu zemlju nađu u toj evropskoj mreži puteva”, rekla je ZoranaMihajlović i dodala da Srbija nastavalja da unapređuje saradnju sa Evropskom unijom.
EU je, kako je rekla, već uložila deo novca za izradu studije izvodljivosti za auto-put Niš – Priština, a sada se vode razgovori o načinima finansiranja.
Ministarka je navela da će se precizna trasa auto-puta znati kada bude završena studija izvodljivosti koja bi trebalo da bude gotova do kraja jeseni.
“Transportna mreža zapadnog Balkana je sastavni deo EU i to je jasan znak da će ona učestvovati u finansiranju, a Srbija je na izuzetno dobrom položaju s obzirom na to da svi putevi na pravcu istok-zapad i sever-jug prelaze preko naše teritorije”, rekla je Mihajlović.
Upitana koliko bi političke tenzije mogle da utiču na realizaciju dogovorenih projekata, ona je rekla da se danas nije razgovarao o politici.
“Svi su svesni da infrastruktura povezuje ljude i da je ona neophodna za bolji život, te da zato moramo imati izgrađene auto-puteve i pruge kako bismo povećali svoje ekonomije”, rekla je Mihajlovicevá.<


DOGAĐAJI

informatikaLSV: POLICIJA DA PROVERI ŠTA SE DOGAĐA U JKP „INFORMATIKA“

  Istovremeno, dok prima partijsku vojsku Treće Srbije, „Informatika“ otpušta 19 dugogodišnjih radnika, među kojima je nekoliko elektroinženjera

venciSTEFANOVIĆ POLOŽIO VENAC NA SPOMEN – PLOČU POGINULIM PRIPADNICIMA MUP -A TOKOM BOMBARDOVANJA 1999 GODINE

  „Danas odajemo poštu svim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova, a naša obaveza je da se posebno setimo 167

 

bradicLSV: MUP DA SAOPŠTI ŠTA SE DOGODILO NARODNOM POSLANIKU

Nije ni dovoljno niti pristojno da anonimni izvori iz policije izjavljuju da je Bradić „sam pao niz stepenice“

građevinaKONGRES SAMOSTALNOG SINDIKATA RADNIKA GRAĐEVINARSTVA I INDUSTRIJE GRAĐEVINSKOG MATERIJALA

“Radićemo zajedno na pokušaju da se organizuje građevinska industrija, da se udružuje i da kao domaća operativa ne